Romania Azi

Ce se întâmplă cu elevii care nu au putut susține simulările pentru Evaluarea Națională?

La începutul acestei săptămâni, elevii au susținut simulările pentru Evaluarea Națională. Cu toate că examenele erau programate în toate unitățile de învățământ din țară, în anumite școli, simulările au fost boicotate de către cadrele didactice, nemulțumite de salariile și de modificările aprobate în ultima perioadă de către Ministerul Educației.

Ce se întâmplă cu elevii care nu au putut susține simulările pentru Evaluarea Națională?

În mai multe școli din Harghita, Prahova și Buzău, elevii de clasa a VIII-a nu au putut susține simulările pentru Evaluarea Națională 2018. Profesorii au refuzat să îi supravegheze pe elevi, în semn de protest. Ulterior, Valentin Popa, ministrul Educației Naționale, a menționat că probele la Limba și literatura română și cea la matematică vor fi susține de către elevi, acesta fiind reprogramate pentru o altă dată.

„În primul rând, eu sunt preocupat de elevii care nu au putut să susţină simularea la Evaluarea Naţională şi pentru asta voi transmite conducerii inspectoratelor judeţene, din respectivele judeţe, unde acest lucru s-a întâmplat, să organizeze o nouă sesiune, doar la nivel de judeţ, pentru aceşti elevi, pentru a avea şi ei şansa de a se pregăti. În legătură cu ce se întâmplă cu profesorii, vom analiza întâi să vedem dacă este un conflict de muncă, pe care să îl analizăm dacă este legal organizat sau este o încălcare a atribuţiilor din fişa postului”, a spus Valentin Popa, potrivit a1.ro.

Astfel, chiar dacă nu au putut susține simulările la începutul acestei săptămâni, inspectoratele județene vor fi obligate să stabilească alte date în care elevilor să le fie evaluate cunoștințele și gradul de pregătire pentru examenele din vară.