Romania Azi

Ce făcea Dani Mocanu cu fata pe care a trimis-o la ”produs”

Un suflet sensibil în ochii pretinsei iubite, un „lover boy” penal în ochii anchetatorilor, manelistul Daniel Mocanu, ridicat de DIICOT pentru proxenetism, dă dovadă de o sensibilitate aparte atunci când vine vorba să facă promisiuni mieroase.

Așa cum dovedesc actele de la dosar promisiunile erau simple cuvinte, fără conținut sau intenții reale, adresate uneia dintre fetele pe care manelistul o avea „la muncă” în Anglia.

Fata se prostitua pentru bunăstarea personală, dar și a manelistului, căruia îi trimitea periodic bani în țară.

De la Dublin la Londra

În vara anului 2016, proxenetul Ionel Anton, fost membru al clanului sportivilor, un personaj violent și autor al unei tâlhării urmate de moartea victimei, a intrat în relații infracționale cu Daniel Mocanu, un cunoscut cântăreț de manele, și fratele acestuia, Nando-Ionuț Mocanu.

Ultimii doi erau implicați în proxenetism iar astfel Daniel Mocanu i-a plasat lui Anton o tânără româncă care, anterior, s-a prostituat în Dublin, Irlanda, și care mai apoi, la sfârșitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecția grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra.

În perioada în care s-a prostituat în Dublin fata a fost coordonată de manelist și de o apropiată acestuia care practica prostituţia de mai mult timp în acest oraş.

Fata îi dădea matroanei jumătate din sumele obținute din prostituție.

Pentru a se asigura că fata nu cedează sau că nu îi scapă din mână Mocanu o îmbia cu vorbe dulci și promisiuni care mai de care mai fistichii.

O viață în doi, acces la bunurile lui, dragoste și o piesă compusă special doar pentru ea erau promisiunile înșirate de manelistul Mocanu fetei care se prostitua pentru el.

„Bravo mâcaț-aș *****”

O discuție din 29 octombrie 2016 devoalează natura relației dintre Mocanu și fata trimisă în străinătate la prostituat.

„Mocanu Daniel (MD): Treaba cum e acolo?

Autor Necunoscut (AN): Aici e bine.
MD: Cum?
AN: Azi e bine.
MD: Azi e bine?

AN: Azi da!
MD: Adică?

AN: Zic, ieri nu…dar azi da!
MD: A?
AN: Ieri nu prea asa…dar azi da!
MD: Zi-mi direct, ce ai făcut?

AN: 1000.
MD: 1000 ai făcut?
AN: Da!
MD: Bravo, mâncați-aș p***a! Bravo! Vezi, ți-am zis că o să fie bine dacă te duci acolo?

AN: Da!
MD: Fii fată cuminte, fii fată deșteaptă! Hai să profitam ca am cunoscut-o pe femeia asta acolo, hai să profităm că femeia asta cunoaște locul ăla bine acolo! Știi cum zic?

AN: Da!”.

Promisiuni de proxenet

„MD: Și când vii acasă, să moară familia mea, de nu stăm amândoi într-un apartament, de nu stăm amândoi ca boșși. Ai cheia ta, intri când vrei, deschizi când vrei, închizi când vrei, faci ce vrei. Înțelegi cum zic?
AN: Da, înțeleg.
MD: D’aia zic, mâncați-aș p***a ta. Termină cu telefoane în stânga și în dreapta! Să suni pe altele, pe alții, prieteni, prietene. Nu mai suna, mâncați-aș p***a. Suna familia ta!

AN: Ma jur ca eu nu mai vorbesc…cuvinte neinteligibile.
MD: Asa! Ia asculta! Auzi un pic?

AN: Ma jur pec e vrei tu!
MD: Asa, fetita mea! Suna pe familia ta, vorbește cu ei, după aia pune capuțul jos, beați un suc rece, liniștită, mănâncă ceva, te pui sa dormi. Tu vezi de treaba ta!
AN: Da, pai nici măcar cu ei nu vorbesc, că decât cu tine vorbesc.
MD: Bine, mâncați-aș p***a ta!”, îi spunea manelistul Mocanu fetei.

Suflet sensibil și caracter nobil

„AN: Dacă vrei ca să mă crezi, bine! Că la mine nu este altceva în cap decât tu!
MD: Bine! Să dea Dumnezeu să fie așa!

AN: Așa este!
MD: Când vii acasă îți fac o piesă, că de mult mă băteai la cap să îți fac.
AN: Jură-te!
MD: Să moară familia mea de nu-ți fac și ce am mai scump de nu-ți fac! M-am jurat pe ce am mai scump! Știi că ce am mai scump, am sora mea, am fata mea!

AN: Bine!
MD: Deci m-am jurat că îți fac, da?

AN: Da, imi faci un cadou de revelion.
MD: Iti fac un cadou, normal! Vezi ce faci acolo! Pune capul jos si dormi, da?”, se jura Mocanu.

Propria muzică îl contrazice

Anchetatorii DIICOT observă o chestiune de natura evidentului. Ideile transmise prin propriile melodii contrazic toate cele pe care manelistul i le promitea fetei.

Mai precis, remarcă procurorii, „prin versurile melodiilor sale îşi arată dispreţul faţă de autorităţiile statului, laudă «femeile» sale pe care le are la «produs» sau alţi infractori din lumea interlopă”.

Aceștia dau ca exemple piesele „Femeia din vitrină, Escorta, Să mă feresc de gardă, Faraonii” dar și ale manele ale lui Mocanu.