Romania Azi

A nascut pana acum 14 copii si nu vrea sa se opreasca, desi are doar 29 de ani! Motivul e neasteptat, ti se pare normal ce face aceasta femeie?

Augustina Higuera, o tanara din Mexic, a devenit recent celebra in mediul online.

La varsta de doar 29 de ani ea este deja mama a 14 copii, si nu vrea sa se opreasca aici. Motivul? Are numai fete, si spune ca va continua sa faca copii pana cand in familie va aparea si un baietel.

Augustina este una dintre putinele femei din lume care au nascut pana acum 3 seturi de gemeni.

„Si eu si sotul meu ne dorim cu disperare un baietel, asa ca am hotarat sa continuam pana cand unul isi va face aparitia in familia noastra. Chiar daca asta inseamna sa mai facem 10 copii de acum inainte, pe langa cei 14 pe care ii avem deja, mergem inainte”, a declarat ea.

Mamica glumeste si spune ca, desi are 14 copii, ii este teama de momentul in care va aparea baietelul.

„Am numai fete, ce fac atunci cand baiatul vine pe lume? Nu stiu daca m-as descurca”, marturiseste ea.

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment minunat, dar uneori bebelusii sunt surprinzatori, iar nasterea lor provoaca surprize. Vorbim despre copii care nu au aceeasi culoare ca parintii, despre bebelusi gingantici, despre gemeni extrem de rari. Iata cateva dintre cele mai ciudate nasteri.

Ben si Angela Ihegboro sunt un cuplu britanic de culoare. Cei doi sunt de origine nigeriana. Au fost uluiti cand au aflat ca cel de al treilea copil al lor, o fetita, s-a nascut complet alba, cu parul blond si ochi albastri. Mama a fost supusa unui test ADN, care a dovedit ca micutul este, dincolo de orice banuiala, copilul cuplului. Testele suplimentare au aratat ca micuta nu este albinos. Copila a fost numita Nmachi, adica „frumusetea lui Dumnezeu”.

O femeie din Indonezia a nascut prin cezariana un bebe de 8,7 kilograme si 62 de centimetri. Mama nu a luat niciun fel de medicamente in timpul sarcinii si nici nu sufera de diabet, caz in care bebelusii gigantici sunt posibili. Chiar si asa, micutul este un record, fiind unul dintre cei mai mari nou-nascuti. Se mai cuvine spus ca mama sa este o femeie foarte mica de statura.

Un cuplu de americani a fost uimit sa constate ca gemenii lor nou-ascuti sunt foarte diferiti. Unul era alb cauzazian, celalat negru african. Si in acest caz s-a facut test de partenitate, iar AND-ul micutilor a corespuns exact celor doi parinti – unul alb si unul negru. Aceste anomalii sunt posibile in cazul fecundarii in-vitro, dar cei doi bebelusi au fost conceputi natural, ceea ce reprezinta o raritate absoluta.

Nasterea unui copil, din pantecele unei femei aflata in moarte cerebrala a fost o alta premiera. Copilul a rezistat traumei prin care a trecut mama si care a dus la incetarea tuturor functiilor cerebrale si a continuat sa se dezvolte. Din luna a patra de sarcina, vreme de inca 22 de samptamani copilul a continuat sa creasca, cand a fost adus pe lume prin cezariana. Sarcina femeii a fost intretinuta artificial si supravegheata strict. Copilul s-a nascut sanatos.

Nasterea micutei Durga este un adevarat miracol. Embrionul si fatul s-au dezvoltat in unul din ovarele mamei, nu in uter, fapt care a fost sesizat doar in momentul nasterii. Situatia este extrem de rara, unica chiar, in conditiile in care este practic imposibil ca fatul sa se dezvolte in afara uterului.

In Germania, o femeie de 34 de ani a adus pe lume tripleti. Uimitor este faptul ca cei trei copii provin dintr-un singura celula ou. In lume, numarul gemenilor monozigoti – care se nasc din divizarea unui singur ovul si a unui singur spermatozoid, si care practic au acelasi AND, este foarte rar. Din totalul gemenilor, doar 12% sunt monozigoti, ceea ce inseamna un caz la un milion de nasteri gemenale. Tripletii monozigoti, practic, nu exista.