Romania Azi

Acesti barbati isi vad sotiile doar o data pe an. Ce se intampla in acea noapte

Cel putin 47 de milioane de sotii din China traiesc in mediul rural, in timp ce sotii lor lucreaza in orase. Se vad doar de Anul Nou.

Milioane de barbati din China au migrat din sate spre orasele mari, aflate in plina dezvoltare, unde gasesc mai usor locuri de munca. In urma lor au lasat tot atatea milioane de sotii si familii.

„Cand ma intorc acasa ma gandesc doar la s3x”, a marturisit unul dintre muncitori. Majoritatea au peste 30 de ani si cativa copii, insa la fiecare vizita acestia sunt trimisi sa stea cu bunicii.

O alta problema grava care ii impiedica pe unii dintre soti sa faca s3x este sanatatea. Majoritatea lucreaza in sectorul minier, unde adesea au loc accidente sau se imbolnavesc de plamani.

Qiao Chengfeng, un tanar de 31 de ani, a povestit ca, desi doarme alaturi de sotia sa in fiecare noapte, deoarece a renuntat la munca in mina, nu au mai facut sex de doi ani. Barbatul s-a imbolnavit lucrand in mina si acum isi intretine familia cu greu, lucrand mai aproape de casa.

Minerul (ortacul, băieșul) este angajatul care lucrează în ramura mineritului și contribuie la extragerea minereurilor. După activitatea pe care o desfășoară și după gradul de calificare poate fi:

inginer minier, mecanic și electric

maistru minier

artificier; acesta manipulează explozivi uzuali (dinamita, astralita)

o echipă de lucrători minieri este compusă din:

minerul (șeful de echipă)

ajutorul minier

vagonetarul

la întreținerea lucrărilor miniere sunt:

electricianul de mină

mecanicul de la mașina de extracție

mecanicul de mină

mecanicul de locomotivă

muncitorii de la transport

vidanjorii

Protectoarea minerilor este Sf. Varvara, ziua minerului în România se sărbătorește în ultimul sfârșit de săptămână din luna august, în regiunile miniere festivitatea avea loc cu diferite reprezentații folclorice ca dansuri sau cântece populare.

Este o profesie care devine tot mai rară, cauza fiind:

epuizarea zăcămintelor, costul ridicat al exploatării datorită salariilor mari

înlocuirea încălzirii cu cărbuni prin încălzire electrică cu petrol sau gaz natural, chiar exploatarea sării s-a redus prin extragerea ei din apa marină.