Romania Azi

„Ma numesc Dana și am aproape 28 de ani… În luna septembrie am hotărât să plec în Anglia. Acolo am cunoscut un băiat pe nume George, iar timp de 8 luni am stat cu el. Când ne-am mutat la niște prieteni, am avut un șoc…” Oribil ce-a descoperit despre iubitul ei după atâtea luni

Dragă Adela,

Ma numesc Dana și am aproape 28 de ani… În luna septembrie, pe 16, am hotărât să plec în Anglia. Am ajuns pe 17, iar pe 18 am cunoscut un băiat pe nume George. Bineînțeles că am mai vorbit cu el telefonic și pe Facebook cât timp am stat în România. Timp de 8 luni am stat cu el.

Am tot schimbat orașele ca să ne meargă mai bine, am plecat din Leeds în Great Yarmouth, am stat ceva timp acolo. După, am revenit în Leeds. De când am revenit în Leeds, ne-am mutat la niște prieteni ai lui. El se schimbase total de când ne-am mutat în acea casă și cartier. A început să ia droguri.

Am suportat sa îl vad cum trăgea pe nas timp de două sau trei săptămâni. I-am spus că nu este frumos ceea ce face, iar cu anturajul acesta el niciodată nu o să facă o familie. Bineînțeles că nu m-a ascultat și până la urmă, am hotărât să plec de acolo.

Am luat legătura cu o verișoară a mea care sta în Liverpool. Eu i-am spus lui că o să plec, pentru că m-am săturat, dar el nu m-a crezut.

Un prieten de-ai lui i-a scris pe Facebook că am plecat. Eu am luat legătura cu părinții lui și le-am spus tot ceea ce face el. El are aproape 30 de ani. Adela, crezi că am făcut ceva rău sau am greșit cu ceva?

Draga Dana,

Cum să faci ceva rău?! Ce face el este rău, atât pentru el cât și pentru relația voastră. Aceste substante poate îți dau o stare interesantă pe moment, dar pe termen lung te transformă într-o legumă. În plus, sunt și interzise prin lege. Prin urmare, tu ai făcut ceea ce trebuia. Din păcate, aceste substanțe creează dependență și, pentru a se lăsa de ele, va avea nevoie de multă hotărâre și voință – care să vină de la el, nu de la tine sau din partea oricui altcuiva.

Prin urmare, cu toată dragostea, nu mai poți avea cu el decât cel mult o relație de prietenie, în nici un caz nu poți fi în cuplu cu un asemenea om.

Foarte bine că i-ai anunțat părinții, poate intervin și ei și poate înțelege că ceea ce face este o sinucidere lentă și dureroasă. E greu pentru tine să te desprinzi emoțional de el dar, probabil, când îl vezi în starea în care este, realizezi că nu mai este cel pe care l-ai cunoscut și l-ai plăcut. În concluzie, nu ai făcut nimic rău, dimpotrivă.