Romania Azi

Si-a bagat nevasta intr-un butoi metalic si l-a sudat. Ireal ce s-a intamplat dupa 24 de ani… Nimeni nu ar fi crezut ca asa ceva este posibil

Un barbat care si-a ucis sotia si apoi i-a tinut cadavrul inchis intr-un butoi timp de 24 de ani a scapat fara sa fie condamnat la inchisoare, chiar daca si-a recunoscut vina. Instantele din Germania au fost obligate sa ia aceasta decizie pentru ca fapta comisa de barbat s-au prescris, scrie presa germana.

Potrivit Spiegel, barbatul a recunoscut in fata instantei in 2016 ca si-a strangulat sotia in timpul unei dispute, dupa care a pus cadavrul intr-un butoi metalic, l-a sudat si l-a pastrat 24 de ani intr-un depozit inchiriat.

In 2016, barbatul a trimis butoiul unei sectii de politie alaturi de un biletel pe care scria ”Catre politie. In acest butoi se afla cadavrul fostei mele sotii, doamna Franziska Sander, nascuta in 04.08.65″.

In bilet barbatul sustine ca sotia sa s-a sinucis spanzurandu-se cu banda adeziva de un carlig din locuinta lor, in februarie 1992. El a descris-o ca fiind o persoana depresiva, dar spune ca a iubit-o mult si ca s-a gandit de multe ori sa-si ia la randul sau viata pentru a o reintalni.

Scrisoarea a fost redactata cu zece ani inainte de a fi expediata spre politie.

Totusi, anchetatorii aveau deja suspiciuni ca era ceva in neregula cu disparitia Franziskai, dar nu puteau fce nimic pentru ca la politie nu fusese inregistrata nicio sesizare privind persoanele disparute, iar purtatorul de cuvant al politiei din Hanovra a transmis ca neexistand dovada unei infractiuni, „nu a fost efectuata nicio investigatie. Am presupus ca Franziska Sanders s-a despartit de sotul ei si s-a mutat in strainatate”.

Sotul femeii a avut grija ca, dupa ce a ucis-o si a ascuns-o in butoi, sa faca tot posibilul pentru a pastra aparentele asa ca mai multi ani a trimis scrisori familiei acesteia in numele ei. Fratele si surorile Franziskai spun ca au inceput sa aiba suspiciuni ca ceva nu este in regula, dar nu au apelat la politie decat in 2013. Atunci au urmat de investigatii ample care nu au dus, insa, la niciun rezultat.

In primavara anului trecut, insa, anchetatorii l-au confruntat pe sotul femeii cu suspiciunile lor, iar acesta a recunoscut in cele din urma ca si-a strangulat sotia in timpul unei dispute mai aprinse.

Politistii au incadrat fapta ca „lovitura cauzatoare de moarte„, infractiune care potrivit legislatiei germane se prescrie in 20 de ani. Din aceasta cauza, barbatul a fost lasat liber, iar cazul urmeaza sa fie clasat.
Totusi, familia femeii ucise insista ca ancheta sa continue si sa se descopere tot adevarul, pentru ca nu sunt multumiti cu actuala situatie.