Romania Azi

Si-a bagat o lumanare in ureche, a aprins-o si a lasat-o sa arda

Leacurile babesti par inofensive, insa specialistii sustin ca uneori pot face mai mult rau decat bine.

Folosite in special in mediul rural, remediile din popor pot produce afectiuni grave. Iata 3 dintre cele mai periculoase remedii din popor pe care sigur ai fost temtat sa le incerci: Curatarea urechii cu o lumanarea

Desi exista numeroase metode prin care se pot curata urechile, sunt persoane care apeleaza la leacuri babesti crezand ca sunt mai eficiente.

Un exemplu este curatarea urechii cu ajutorul unei lumanari.

Trucul de mai jos poate parea ciudat, insa este folosit de tot mai multe femei, care raporteaza rezultate pozitive.

Te-ai intrebat vreodata cum poti scoate ceara din ureche intr-un mod sigur? Betele cu vata la capat reprezinta un adevarat pericol, iar la medicul ORL-ist nu apeleaza foarte multa lume.

Pentru a rezolva aceasta problema puteti cumpara o lumanare terapeutica, care se gaseste in majoritatea farmaciilor. Se introduce capatul fara fitil in ureche, iar celalalt se aprinde.

Pentru a va proteja de ceara care cade, puteti pune o carpa sau un prosop in jurul ei. Caldura emanata va topi cerumenul din ureche, care practic va fi tras spre exterior.

Cu toți ne-am confruntat cu disconfortul ce apare în zona urechii atunci când avem ceară în urechi și nu știm cum să scăpăm de ea, în condițiile în are nici bețișoarele, care nu sunt apreciate de medici, nu par să ajute.

Afecțiunea se numește otalgie și se manifestă prin durere ușoară care poate ajunge chiar un junghi, sau o durere pulsatilă, ce se poate accentua la intervale regulate. Chiar dacă nu simți durere, dar ai numai ceară în ureche, poți apela la un remediu interesant pe care îl folosesc din ce în ce mai mulți oameni.

Trebuie să afli că există o lumânare terapeutică disponibilă la orice farmacie. Cum procedezi?

introduci capătul fără fitil în ureche, iar pe celălalt îl aprinzi.

Deși există mai multe remedii, este necesar să mergi la doctor atunci când simptomele persistă și se agravează și apare febră mare, amețeală, sau plâns excesiv în cazul copiilor, toate acestea sunt semnale clare că o vizită la medic este obligatorie.

 

Ceara din urechi (cerumenul) se scoate, de obicei, de către medicul orelist, însă există şi o variantă tradiţională, folosită pe scară largă în trecut: cea în care te foloseşti de o lumânare.

Ceara din urechi (cerumenul) se scot, de obicei, de către medicul orelist, însă există şi o variantă tradiţională, folosită pe scară largă în trecut: cea în care te foloseşti de o lumânare.

Metoda tradiţională poate fi folosită acasă de către oricine, însă presupune o grijă deosebită. Pentru a-ţi scoate ceara din ureche, ai nevoie de o lumânare terapeutică(o găseşti în orice plafar sau magazin cu produse naturiste şi costă între 3 si 10 lei) şi un prosop.