Romania Azi

I s-a părut amuzant când a văzut la ecografie că fătul ei face baloane. Când medicii i-au dat vestea a început să plângă în hohote

Tammy Gonzales era în săptămână a 17-a de sarcină, atunci când medicii i-au dat o veste cruntă. Inițial, femeia a crezut că este amuzant când a văzut că fătul ei făcea baloane.

Doctorii au anunțat-o însă că fătul are o tumoare gravă, numită teratom.

Femeia a avut trei opțiuni: avort, ducerea sarcinii la termen, riscul ca făcul să moară la naștere, sau o operație complicată.

Gonzales a ales ultima variantă și bine a făcut. Copil ei s-a născut la termen, perfect sănătos.

Teratomul este o tumora incapsulata, in marea majoritate a cazurilor benigna, ce contine tesut sau organe asemanatoare cu derivatele normale din cele trei straturi embrionare.

Arareori tumora este maligna (in cazul formelor imature de boala sau cele aparute in randul genului masculin) si se asociaza frecvent cu leucemia si sarcomul.

In general, tumora este localizata in testuturi cu celule germinale (ovar, testicul), dar si cu celule embrionare (creier, limba, nas, zona cervicala, retroperitoneala sau mediastinala).

Formatiunea poate contine multiple elemente: par, dinti, oase, ochi, tesut tiroidian, pulmonar, hepatic sau chisturi ce contin structuri asemanatoare unui fetus.

Tabloul clinic pe care il determina teratomul consta in suferinta fetala prin compresiune sau furt arterial (in randul nou-nascutilor).

Daca tumora apare ulterior, se manifesta prn torisiune ovariana, dureri abdominale si acuze respiratorii, in cazul diseminarii bolii.

Forme particulare ale bolii sunt reprezentate de: chistul dermoid, struma ovari si fetus in fetu.

Tratamentul teratomului consta in exereza chirurgicala si chimioterapie in cazul formatiunilor maligne.

Cauzele exacte ale teratoamele încă nu sunt setate, dar există ipoteze teoretice. De exemplu, un fel de teorie – Făt in fetu (embrion în embrion) este confirmat în practică în timpul intervențiilor chirurgicale.

Tumorile de conținut interne – corpul de germeni. Acest lucru se întâmplă în mai multe sarcini, care este un fruct un puternic, absoarbe de altă parte, genetic slab.

Cea mai probabila teorie este, din care esența este că natura teratoamele hermynohennaya. Că este celulele germinale primare, gonadelor ale embrionului.

Aceste celule formeaza trei straturi germinale – exterioare (celulele ectoderm), medie sau mediană (mesoderm), interior (endoderm). Ipoteza dovedește teratoamele copleșitoare localizare la nivelul organelor genitale.

Astfel, sub influența factorilor genetici, precum și fizică, epiteliul fac posibilă diferențierea formațiuni benigne și maligne. Dar acest lucru nu exclude teratoamele localizare în alte domenii.

Creșterea și dezvoltarea de anomalii cromozomiale în continuare sunt celule teratom înșiși. Ca urmare, tumorile sunt împărțite în matur (dermoid) și imatur (teratoblastoma).

Diferenta depinde de conținutul lor internă. Matur considerat și constând din țesuturile normale adulte inerent. Ei bine, în cazul în care este imposibil să se diferențieze de țesut, se spune forma imatura. In contextul tumorilor are forma unui sac conținând păr, grăsimi, și uneori dinții.

Examen microscopic putea vedea bine educația părăsește embrionului. Эktodermalnaya – piele, elemente de țesut nervos, cum ar fi ganglionilor. Mezodermalnыe – oase, cartilaj, tesut fibros si gras. Endoderm este de obicei bronsice epiteliul, tiroida tesuturilor si glandele salivare rare,.
T

eratom matur chistică, una dintre cele mai frecvente tumori din copilarie si adolescenta, iar în cazul în care teratogenitate mare, copii se încadrează în această categorie.

Există un risc de expunere în perioada de reproducere și în timpul menopauzei.

Ce este un teratom? Practic este o singură cameră, camera dubla rar, mai ales sub formă benignă.