Romania Azi

Incredibil in ce lume traim! Copilul a venit acasă cu aceste muscături pe corp. Educatoarele au spus ca insectele l-au mușcat, dar parintii, ingrijorati au mers la IML. Incredibil ce a ieșit la analiză. Ce sunt aceste mușcături

Caz şocant la o grădiniţă din Arad. Părinții unui copil acuză că cel mic a fost mușcat pe tot corpul.

Educatoarele au încercat să ascundă întâmplarea revoltătoare, spunând că nu s-a întâmplat nimic niciodată, conform specialarad.ro.

Vlad, copilul agresat, era răcit, iar mama sa a primit un mesaj de la una dintre educatoare în care aceasta îi scria că e totul bine. După ce s-a dus să–şi ia copilul de la grădiniţă, femeia a rămas şocată, scrie pressalert.ro.

„Am ajuns acasă şi ne jucam. Fiul meu a dat şoseta jos şi i-am văzut muşcătura de pe picior. Observasem mai devreme zgârieturi pe ambele mâini, la degete şi una mare pe urechea stângă, dar le-am pus pe seama ieşirii la pădure.

În acel moment m-am panicat și am început să-l verific peste tot, cu un nod în gât. Am încremenit când i-am văzut spatele. Avea cinci mușcături vizibile, de puteai număra dinții, și încă vreo două pe șold. Am sunat repede educatoarea, să-mi explice ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu știe nimic, a fost un moment la dormitor când l-a auzit plângând, dar până să ajungă la el, nu mai era nimeni în preajmă și nu și-a dat seama de ce plângea.

Între timp, m-a sunat și cea de-a doua educatoare de grupă, care mi-a spus că surprinsese un moment la pădure când fiul meu a fost împins de către un alt copil, dar nimic mai mult.

Pe lângă aceste explicații, a mai apărut una cum că poate fi mușcătură/alergie cauzată de o omidă…”, a spus mama lui Vlad, potrivit sursei.

Sosit din străinătate, tatăl copilului abuzat a trimis un e-mail către grădiniţa privată, în care a ataşat fotografii cu băiatul muşcat şi în care a specificat că nu este prima dată când Vlad este agresat. „Am vizualizat şi înţeleg îngrijorarea unui părinte când vedere asemenea urme pe pielea copilului său.

Am îndrumat-o pe mamă către un dermatolog în ideea că un specialist în ar putea emite o părere pertinentă despre situaţia lui Vlad. Între timp m-am consultat cu bilogul grădiniţei din Bucureşti, care este om de munte de 10 ani și este familiarizat cu mușcăturile de insecte și alte vietăți.

Acesta a confirmat că este, cel mai probabil, o mușcătură de insectă. Am cerut de asemenea părerea asistentei grădiniței din Arad și a medicului grădiniței din București, iar opinia acestora este că punctul roșu din mijlocul urmelor pare a fi punctul de înțepătură.

Subliniez încă o dată faptul că înțeleg îngrijorarea dvs, dar în același timp am încredere în spiritul de observație al personalului grădiniței și știu că grija față de bunăstarea copiilor este pe primul loc pentru noi”, se arată în mailul trimis de directoarea grădiniței părinților lui Vlad, potrivit specialarad.ro.

Momentan, Vlad încă mai are traume în urma celor întâmplate, fiind foarte speriat atunci când interacţionează cu alţi copii. Nici legislaţia nu este de partea părţii vătămate. Potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean Arad, grădinița Bergman nu are acreditare, ci doar autorizație. În lipsa acesteia poate face ce vrea fără să fie trasă la răspundere de ISJ.