Romania Azi

Minune de Sfanta Maria! Ce s-a intamplat in Satu Mare

Minune de Sfanta Maria! Ce s-a intamplat in Satu Mare. Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta si sub numele de Sfanta Maria, are loc pe 15 august si este una dintre cele mai importante sarbatori pentru crestinii din intreaga lume. Pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfântă Maria Mare nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

Incepand cu 15 august se pot face din nou programari de nunti in Biserica, pana in luna noiembrie, atunci cand incepe Postul Craciunului. Totodata, oamenii lucreaza mai intens decat in toate lunile de vara pana pe 8 septembrie, la Sfanta Maria Mica, pentru ca roadele toamnei sa fie mai bogate, informează RomâniaTV.

Femeile merg la biserica pentru a pomeni mortii, rugandu-se pentru ei. Acestea trebuie sa duca obiecte de casa preotului pentru a le sfinti, dar si vinul si mancarea pe care le vor da la pomana mortului.

De asemenea, in aceasta zi de sarbatoare, orice floare culeasa de pe camp sau de langa orice sant banal capata puteri tamaduitoare daca este pusa la o icoana cu Maica Sfanta. Mai mult, daca in preajma acestei sarbatori infloresc trandafirii, vom avea o toamna lunga si calduroasa. O alta traditie este ca barbatii nu trebuie sa se scalde in ape curgatoare daca doresc sa aiba o soarta linistita.

In toate casele, usa de la intrare trebuie sa fie deschisa pe parcursul intregii zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele credinciosilor, pentru a le binecuvanta. Traditia mai spune ca ziua de 15 august este cea mai indicata pentru angajarea paznicilor la vii.

Ziua Sfintei Maria este ultima in care se mai pot aduna plante de leac.

O cititoare a site-ului nostru ne-a trimis pe Facebook cateva fotografii cu minunea din satul ei, din judetul Satu Mare.

Maria ne-a aratat ca marul din ograda ei a inflorit in luna august. Femeia crede ca este o adevarata minune, mai ales ca s-a intamplat in preajma sarbatorii mari de azi.

„O mare minune in luna August a inflorit mar in Barsau de Sus judetul Satu Mare a inflorit mar”, ne-a scris ea pe Facebook.