Romania Azi

Politistii au oprit o masina care circula cu 238 km/h. Au avut un soc cand au vazut cine se afla la volan

Politistii au oprit o masina care circula cu 238 km/h. Au avut un soc cand au vazut cine se afla la volan! Nimeni nu se astepta ca la volanul acelei masini sa fie chiar o bunicuta de 79 de ani.

O bunica belgiana, in varsta de 79 de ani, a aparut in fata instantei din Namur, dupa ce a fost fotografiata de un radar in timp ce isi conducea automobilul, un model Porsche Boxter GTS, cu viteza de 238 de kilometri pe ora.

Surprins de varsta conducatoarei auto care a comis aceasta infractiune, un judecator de la Tribunalul din Namur a dorit sa stie daca ea era intr-adevar persoana care s-a aflat la volanul automobilului in noaptea de 18 spre 19 iunie 2016, pe o autostrada. Septuagenera belgiana a confirmat acuzatia.

Femeia de 79 de ani a explicat ca a urcat la volan pentru a-si „goli mintea”, deoarece nu reusea „sa gaseasca somnul”.

Ea a adaugat ca nu si-a dat seama de viteza cu care circula pe autostrada, raporteaza presa belgiana.

Trebuie mentionat si motorul pe care automobilul ei il are sub capota: modelul Porsche Boxter GTS dezvolta 330 de cai-putere si este capabil sa atinga viteza de 100 de kilometri pe ora in doar cinci secunde.

Fara sa figureze in bazele de date ale Politiei belgiene, soferita septuagenara a primit o pedeapsa considerata de presa nationala mai degraba indulgenta, in raport cu gravitatea infractiunii: o amenda de 4.000 de euro si suspendarea permisului auto pentru o perioada de trei luni.

SITUAȚIE DISPERATĂ pentru mulți ROMÂNI! Un MEDICAMENT IMPORTANT, RETRAS din farmacii. OAMENII SE REVOLTĂ!

Situație disperată pentru mulți români din cauza dispariției unui medicament important din farmacii.

Trileptal, medicament folosit în afecţiuni neurologice, în special pentru pacienţii care suferă de epilepsie, a fost retras de pe piaţă, scrie Știri pe Surse.

Lipsa sa a fost notificată de mai mulţi pacienţi şi pe site-ul www.medicamentelipsa.ro, unde se menţionează că pentru medicamentul Trileptal 300 mg, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, compania Novartis Pharma GMBH, a notificat Agenţia Naţională a Medicamentului, în luna septembrie, că încetaază comercializarea lui în România.

Medicamentul ar fi fost retras de pe piaţă din motive comercial, având preţul cel mai mic din Europa.

Românii i-au scris ministrului Sănătății pentru a semnala situația cruntă prin care trec. Mai mult decât atât, au lansat și o petiție prin care doresc strângerea de semnături.