Romania Azi

Un val de aer rece loveste Romania! Se anunta ploi si lapovita. Unde va fi frig

Prognoza meteo pentru urmatoarele saptamani: Unde se anunta ploi si lapovita si de cand cresc temperaturile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo valabila pentru perioada 02.10.2017 – 15.11.2017. potrivit meteorologilor, in urmatoarele doua saptamani, temperaturile nu vor depasi valorile normale pentru aceasta data.

Temperatura aerului va creste treptat in prima parte a intervalului, apoi nu va avea variatii semnificative si se va situa, in general, in apropierea mediilor climatologice ale perioadei.

In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 17 si 23 de grade si minime intre 5 si 9 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 21 de grade, iar minmele vor oscila in jurul a 8 grade. Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

Transilvania
Valorile termice se vor situa, in general, in apropierea celor normale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra, in medie regionala, intre 15 si 19 grade, usor mai ridicate in zilele de 3 si 13 octombrie, dar si mai scazute in 4 octombrie.

Media regionala a temperaturilor minime va fi de 5….6 grade, exceptand prima noapte, cand se vor inregistra in jur de 2 grade. Probabilitatea de aparitie a ploii va fi ridicata incepand cu data de 3 octombrie, iar in perioada 7-11 octombrie ploile pot fi moderate si temporar, mai insemnate cantitativ.

Moldova
Regimul termic, atat diurn cat si nocturn, va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada a anului, exceptand prima noapte, cand vremea va fi rece, cu minime in jurul a 4 grade. In restul timpului, vor fi temperaturi minime, in medie regionala, de 7…8 grade.

Maximele, mediat pe regiune, se vor incadra intre 15 si 19 grade in prima saptamana si intre 17 si 19 grade, pe parcursul celei de-a doua. Incepand cu data de 3 octombrie, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata, insa acestea vor fi slabe cantitativ.

Pe parcursul primei saptamani, temperatura aerului va creste treptat. Cu toate acestea, regimul termic se va situa usor sub cel climatologic specific acestei perioade din an si va fi caracterizat, in medie regionala, de valori maxime cuprinse intre 17 si 22 de grade si minime intre 5 si 9 grade.

In cea de-a doua saptamana vor fi temperaturi in jurul celor normale; maxime cuprinse intre 18 si 21 de grade si minime in jur de 8 grade. Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

Banat
Regimul termic va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada din an, pe intreg intervalul de prognoza. In prima saptamana, valorile diurne vor avea variatii de la o zi la alta. Valorile nocturne vor fi mai ridicate la inceputul intervalului, apoi in scadere.

In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 20 de grade, mai mari pana la 21…22 de grade in zilele de 3 si 13 octombrie, iar minimele vor creste de la 6 grade in prima noapte, la 10 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade.

Temporar, in perioadele 3-4 octombrie si 6-11 octombrie, va ploua, iar in restul timpului probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de redusa.

Maramures
Valorile termice diurne vor fi, in medie regionala, usor mai scazute decat cele climatologic specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi sub norme in prima saptamana si in jurul normelor, in cea de-a doua.

In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 4 si 9 grade in prima saptamana, apoi vor oscila in jurul a 7 grade. Vor fi ploi moderate si temporar mai insemnate cantitativ, cu precadere in perioada 3-4 octombrie si in intervalul 6-11 octombrie.

Regimul termic va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada din an, pe intreg intervalul de prognoza. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 19 de grade, usor ridicate, pana la 20…21 de grade, in zilele de 3 si 13 octombrie, iar minimele vor creste de la 6 grade in prima noapte, la 9 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade. Probabilitatea de ploaie va creste incepand cu data de 3 octombrie.

Temporar, se pot cumula cantitati de apa mai insemnate in intervalele 3-4 octombrie si 6-11 octombrie.

Litoral
Temperatura aerului va creste treptat in prima parte a intervalului, apoi nu va avea variatii semnificative.

Majoritatea valorilor ce urmeaza sa se inregistreze, atat diurne, cat si nocturne, vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 15 si 21 de grade si minime intre 7 si 12 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime vor oscila in jurul a 19 grade, iar minimele in jurul a 11 grade. Vor fi posibile ploi, dar slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.

Munte
Regimul termic, fara variatii semnificative pe intreg intervalul de referinta, va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade si de 2…3 grade ale celor minime, exceptand prima dimineata, cand vor fi temperaturi de -1…0 grade. Incepand cu 3 octombrie, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, sunt prognozate si lapoviste, iar in perioada 7-11 octombrie acestea pot fi moderate si insemnate cantitativ.

Sursa: ANM