RomaniAzi.net

Prajitura „O noapte la Venetia”- se prepara foarte usor, este rafinata si extrem de delicioasa

Astăzi îți voi prezenta o rețetă de prăjitură foarte interesantă. În primul rând numele său este unul foarte exotic și romantic. Are un blat foarte fin făcut din cocos, alt blat este din ciocolată, crema îi este desigur din vanilie, iar glazura este din ciocolată neagră.

Pe scurt, toate aceste combinații între ele sunt spectaculoase și foarte gustoase. Toată lumea care o va gusta va rămâne plăcut impresionat și nu va rămâne pentru a doua zi nici măcar o singură bucată.

Bate 6 albușuri spumă tare. Adaugă apoi 60 de grame de zahăr și mai bate aceste ingrediente până când obții o bezea. Adaugă 5 linguri de făină, fulgi de cocos, Și cu ajutorul unei spatule amestecă totul până când se omogenizează.

Într-o tavă de dimensiunea 25 X 35 de cm întinde o hârtie de copt și toarnă compoziția. Într-un alt bol bate 4 albușuri, adaugă 40 de grame de zahăr, și amestecă până atunci când vei obține din noi o bezea.

Adaugă 4 gălbenușuri pe rând, încorporează-le și după aceea pune 4 linguri de făină, cacao după gust, praf de copt, amestecă toate ingredientele cu o spatulă până obții compoziția omogenă. Pune această compoziție peste cea din cocos.

Încinge cuptorul, setează-l la temperatura de 180 de grade și ține tava la copt pentru 20 de minute. Până se face blatul, tu poți pregăti crema.

Într-un bol amestecă 6 gălbenușuri cu 150 de grame de zahăr. Adaugă 6 linguri de lapte, mai amestecă până obții un amestec cremos și ține-l într-un vas, a la bain marie.

Continuă să amesteci până când compoziția ta se îngroașă. Crema se face foarte repede și trebuie să fii foarte atent ca să nu o ții mai mult decât este cazul pentru că astfel riști să ți se taie.

Când ai făcut crema, adaugă peste ea esența de vanilie, amestecă încă o dată și las-o să se răcească cu totul. Într-un alt bol bate bine 200 de grame de unt moale până când acesta devine cremos.

Adaugă câte puțin din crema de vanilie în unt și mixează compoziția cu un mixer dat la viteză mică. Continuă în acest fel până rămâi fără crema din vanilie.

Pune crema de vanilie și unt peste blatul scos din cuptor și lăsat să se răcească. Într-un vas, a la bain marie, pune ciocolata ruptă în bucăți mici.

Împreună cu 50 de grame de unt și 6 linguri de lapte. Amestecă ingredientele până când se topește toată ciocolata. Lasă glazura să se răcească și pune-o după aceea peste prăjitură. Nivelează bine și pune-o la rece pentru mai multe ore.