RomaniAzi.net

Trucul gospodinelor pentru carne mai fragedă

Bicarbonatul de sofiu este un ingredient foarte ieftin, se găsește ușor, este nelipsit de la curățenie, din bucătărie pentru diverse trucuri de curățare a suprafețelor sau chiar pentru gătit.

Astăzi îți vom prezenta utilitatea acestui ingredient banal pentru pregătirea cărnii pentru ca aceasta să fie suficient de fragedă atunci când este gătită, respectiv consumată.

Cei mai pasionați bucătari au create din pregătirea cărnii un adevărat ritual urmat cu sfințenie pentru un rezultat deosebit. Cu ajutorul acestui truc vei obține o carne suculentă și moale, numai bună de mâncat.

Dacă nu îți dorești o carne tare și rigidă, trebue să ții cont de câteva sfaturi foarte importante. Contează foarte mult vârsta animalului, dacă este mascul sau femelă, ce anume mănâncă, și chiar zona din care este aleasă carnea pentru gătit.

Există câteva metode prin care poți să obții un adevărat deliciu din carnea pe care ai ales-o dacă știi cum anume trebuie să procedezi și ce metodă este mai bine să alegi. Poți să alegi să o gătești după principiul slow cook, la foc mic, pentru mai mult timp. În acest caz vor fi de folos aerul și apa.

Dacă vrei, poți să marinezi carnea cu iaurt, cu lămâie, cu oțet, cu vin și nu numai. La fel de eficient va fi și bicarbonatul de sodiu. O linguriță de bicarbonate pentru fiecare jumătate de kilogram de carne este raportul potrivit.

Când ești pe fugi și nu ai la îndemână produsele necesare, poți să folosești chiar grăsimea de la animalul de la care ai luat carnea. În cazul în care îți dorești ceva mai sofisticat, poți să folosești suc de ananas sau suc de papaya, fiecare dintre aceste 2 variante are capacitatea de a degrada proteinele.

Pentru carnea de pui, pentru fructele de mare sau pentru pește este foarte potrivit vinul alb, în cazul cărnii de vită poți să folosești desigurul vinul roșu. Carnea de porc va avea o textură foarte moale și un gust deosebit dacă vei folosi la pregătirea ei sucul de portocale.

Dar atunci când vrei rezultate rapide fără foarte mult effort, poți să folosești bicarbonatul de sodiu. Masează foarte bine carnea cu puțin bircabonat și după aceea dă-o la rece în frigider pentru 3 ore cel puțin.

După ce o scoți curăț-o cât mai bine posibil. Și gata, acesta este singurul lucru pe care trebuie să îl faci dacă îți dorești să ai carnea fragedă și moale. Bineînțeles, acestea nu sunt singurele lucruri pe care le poți face cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Acesta este foarte bun pentru plantele tale. Ele vor deveni mult mai vii și mai puternice dacă vei combina o linguriță de bicabonat cu 2 litri de apă. În cazul în care ai suferit o arsură minoră, tot bicarbonatul de sodiu te va putea ajuta, combină bicarbonatul de sodiu cu apa în care ai pus câteva cuburi de gheață.

Înmoaie un bandaj în acest amestec și aplică-l direct pe piele. În scurt timp va dispărea și durerea și semnele nu vor mai fi la fel de vizibile. Vei avea un miros neutru în șifonier dacă vei lăsa în el puțin bicarbonate de sodiu care să alunge mirosurile urate.