RomaniAzi.net

Ceaiul de mentă – tratament natural pentru ficat

Atunci când oamenii se confruntă cu probleme medicale merg la medici după tratamente cu pastille și cu injecții, de cele mai multe ori, tratamente foarte costisitoare. Dar de fapt, cele mai bune remedii se află în sânul naturii. Acestea se găsesc în mulțimea de plante pe care le găsim în grădini, pe câmpuri, și nu numai.

Fiecare plantă are o mulțime de proprietăți pentru sănătate. Astăzi îți vom prezenta niște băuturi ca ajută și care protejează unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, ficatul.

Datorită activității lui bune în corpul uman se întâmplă sute de acțiuni, fiecare utilă pentru un organism sănătos. Viața fără ficat este imposibilă, de aceea el are nevoie constantă de îngrijire și de protecție din parte ta, prin toate căile posibile.

Putem începe un tratament de prevenire folosind câteva idei de ceaiuri naturiste. De exemplu, foarte util este ceaiul de mentă. Ca să îl pregătești vei avea nevoie de un litru de apă, de 50 de grame de mentă, de o lămâie, de o portocală, de 3 linguri cu miere.

La foc mic, încălzește doar apa, dar fără ca aceasta să ajungă la fierbere. Adaugă după aceea menta, și fierbe-o pentru aproximativ 5 minute, păstrând focul la fel de încet. Ia după aceea vasul de pe foc și lasă-l să se răcească în mod natural până când va ajunge de temperatura camerei.

Apoi stoarce în lichid sucul de portocală și pe cel de lămâie. Amestecă și după aceea adaugă și miere, după care va fi nevoie să mai amesteci în conținutul din cratiță.

Filtrază compoziția și bea din eat imp de 2 săptămâni câte un pahar. Dacă nu îți place menta poți să faci un alt decoct, de această data din plante medicinale.

Vei avea nevoie de o lingură de sunătoare, de 1 lingură cu flori de mușețel, de o lingură de rostopască, 1 lingură de rădăcină de lemn dulce, 2 linguri de Frunze de mentă, 250 de mililitri de apă.

Amestecă toate plantele. După aceea ia doar o lingură din tot amestecul de plante și pune peste ea toată apa. Pune compoziția pe foc și după ce aceasta va fierbe, mai ține-o pe foc pentru încî 5 minute. Lasă decoctul să se răcească natural și după aceea strecoară-l.

Bea din amestec un pahar dimineața, și câte o treime la prânz și la cină. Ține acest tratament între 3 și 4 săptămâni. Și a treia băutură bună pentru ficat este cea din cicoare. Ia 2 linguri cu rădăcină de cicoare, 2 linguri de mentă, și 250 de mililitri de apă clocotită.

Amestecă cicoarea cu menta pune peste aceste 2 plante toată apa, după ce ai fiert-o în prealabil. Acoperă compoziția cu un capac. Lasă-l să stea la infuzat pentru aproximativ 30 de minute. După aceea filtrează. Îl poți consuma timp de 3 săptămâni, de 2 ori pe zi, câte jumătate de pahar.

În funcție de ce plante ți se par mai potrivite pentru organismul și pentru gustutul tău poți alege una dintre cele trei variante. Dar oricare va fi la fel de bună ca cealaltă.