RomaniAzi.net

Cum se pot curăța dulapurile din bucătărie, stropite cu grăsime

Atunci când vine vorba despre curâțenie părerile sunt împărțite: pentru cineva este un alt fel de metodă de relaxare, iar pentru alții este o adevărată bătaie de cap. Lucrurile se complică și mai mult dacă mergem în baie sau în bucătărie.

Camerele care necesită cea mai mare grijă din partea noastră pentru că, de regulă, anume în aceste două încăperi se adună cele mai multe bacterii ce pot să ajungă extrem de ușor în restul casei.

Suntem mai mult tentați să acordăm prioritate electrocasnicelor sau tacâmurilor și să ignorăm în totalitate dulapurile, mai ales pe cele din bucătărie, care adună și foarte multe urme de grăsime, nu doar praf și umezeală.

Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai des, măcar o data pe săptămână, altfel, riscăm să primim, în mod conștient, un inamic în casa noastră.

Foarte multe gospodine văd aceste pete de grăsime de pe mobilier și vor să scape de ele măcar pentru aspectul general al camerei, dacă nu pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății un dulap curat.

În comerț se găsesc foarte multe soluții de curățat, pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile. Și totuși cele mai bune variante se găsesc încă în casele noastre și costă câțiva lei, dar rămân la fel de eficiente ca cele mai scumpe.

Dacă îți dorești să îți faci bucătăria strălucitoare, ai nevoie de ingrediente banale, care nu au din fericire niciun efect secundar pentru sănătate sau pentru aspectul mobile din bucătărie.

Îți vor fi de ajutor doar 3 ingrediente alese foarte bine pentru cea mai eficientă combinație. Este vorba despre bicarbonat de sodiu, despre detergent de vase și despre apa plată.

Amestecă toate aceste ingrediente în următoarele cantități: 1 lingură cu bicarbonate de sodiu, jumătate de lingură de detergent de vase și jumătate de lingură cu apă.

Mixează aceste ingrediente până când vei obține un amestec suficient de omogen care să poată să fie pus pe o lavetă și apoi aplicat în special pe zonele mai problematice din baie sau din bucătărie.

Dacă nu ești foarte sigur și nu vrei să riști, testează acest amestec pe o zonă mai mica de mobilier care nu este la vedere. Așa vei ști exact dacă vreun ingredient afectează într-un mod negativ starea mobilei tale.

Vei vedea cu timpul că această soluție este mult mai eficientă decât multe alte produse din comerț și vei fi tentat să o folosești cu orice ocazie. Să știi că poț să faci acest lucru, mai ales pentru zonele în care petele nu cedează atât de ușor.

Trebuie pur și simplu să lași pasta să acționeze un pic și după aceea, cu mișcări circulare, să ștergi exesul de amestec. Pentru restul camerelor ai grijă să cureți mereu covoarele sau mochetele. De asemenea, nu uita că la fel de important este să ai de fiecare dată geamurile și draperiile curate.

În acest fel razele soarelui vor reuși să intre mai ușor în încăperi. În plus, nu uita nici de electrocasnicele care trebuie permanent curățate de praf sau de alte depuneri, după caz.

Și dacă nu mai ai nevoie de anumite lucruri, de orice tip, aruncă-le, ca să nu îți aglomereze casa și să nu adune praf.