RomaniAzi.net

Obligeana – planta care luptă împotriva gastritei, ulcerului și infecțiilor intestinale

Obligeana vine tocmai din India, crește și se dezvoltă cel mai bine în locurile foarte umede. Are un miros și un aspect foarte plăcut, dar mai important este faptul că ajută în o sumedenie de afecțiuni, dintre cele mai diverse.

Spre exemplu ea poate ajuta la tratarea gastritei, a colonului, a ulcerului, a infecțiilor intestinale și nu numai. În mod particular, rădăcina de obligeană ajutăsistemul nervos să se calmeze și să funționeze mult mai eficient.

Același efect pozitiv această planta îl are și pentru sistemul cardiovascular. În cazul în care ai intestinele infectate cu mucozități, poți să folosești cu success aceeași planta specială.

Și pentru afecțiuni mai banale, tot obligeana te poate ajuta. De exemplu o poți folosi în cazul în care suferi din cauza diareei, a balonărilor, a stărilor de grață sau de vomă și nu numai.

Rădăcina de obligeană ajută la stimularea procesului de digestie, reglează printre altele și refluxul gastric, și datorită acestor acțiuni, permite bilei să funcționeze la capacitate normală.

Ceaiul de obligeană se obține doar din rădăcini se prapară doar în varianta rece. Seara se lasă la macerat în apă rece. Raportul este de 200 de grame de rădăcină tocată de obligeană pentru o cană cu apă.

A doua zi dimineața îl poți încălzi puțin după ce l-ai strecurat, Din tot acest conținut trebuie să bei într-o singură zi. Așa vei obține 6 înghițituri la fiecare 3 ore.

Este foarte important să nu depășești cantitatea de 200 de grame într-o zi. Acest ceai va avea un effect foarte rapid și îți va ajuta stomacul foarte mult.

Dacă vrei să îți vindeci colonul cu ajutorul acestei plante trebuie să urmezi un tratament cuprins între 4 și 8 săptămâni. O găsești foarte ușor la orice plafar, dar o poți culege și din locurile sale preferate, adică acele mai umede sau mai mlăștinoase.

După ce o recoltezi, trebuie să o speli foarte bine în apă rece și să o cureți de coajă. Tai-o după aceea în mai multe bucăți de aproximativ 8 centimetri și lasă-le la uscat locuri curate și uscate.

Ca să te bucuri cât mai mult de beneficiile acestei plante, ține-o în pungi din bumbac după ce s-au uscat.

Această planta are o mulșime de proprietăți care se îmbină perfect pe mai multe planuri. De aceea acționează cu succes atât pe plan psihic în tulburările mentale, cât și în plan fizic pentru afecțiunile specifice.

Trestia mirositoare, pentru că uneori așa i se mai spune, acționează într-un mod pozitiv în general pentru organism și are efecte pozitive indiferent de afecțiunea pentru care este utilizată.

Așa se face că datorită acestei plante deosebite pot fi tratate cancerele inclusiv după înlăturarea tumorilor. Și de această data se poate folosi ceaiul făcut la rece sau diferite infuzii.

Pentru rezultate și mai rapide obligeana poate fi combinată și cu alte tipuri de plante, la fel de eficiente pentru sănătate.

În afară de ceaiul rece, obligeana este perfecta și sub formă de pulbere, tincture sau cataplasme. Este cu adevărat o planta miraculoasă pe care te poți baza atunci când multe tratamente nu dau roade.