RomaniAzi.net

Deficiența vitaminei B12 – înrăutățește vederea și crește greutatea

Organismul uman este un sistem foarte complex și foarte bine pus la punct pentru care este foarte important să fie echilibrat și să beneficieze de orice substanță are nevoie, la momentul potrivit.

Fiecare element necesar organismului este uni și nu poate să fie înlocuit de un altul nou. Este suficient ca unul dintre ele să aibă de suferit, că și în rezultul elementelor vom vedea schimbări, deloc dintre cel mai pozitive.

La început sunt doar niște schimbări mai mici, dar treptat acestea devin din ce în c mai serioase și își pun amprenta pe funcționarea îngregului organism. Cel mai des, problemele pornesc de la prezența în cantități mai mici decât necesarul a unei vitamine.

Spre exemplu vitamine B12 este una dintre cele mai importante vitamine necesare corpului uman. De prezența ei depinde buna funcționarea a metabolismului, dar și funcționarea celulelor.

Tot vitamina B12 ne ajută să renunțăm la anumite vicii pe care le avem, dar și păstrează ficatul sănătos și previne chiar, boala ficatului gras.

În plus, vitamina B12 este important pentru funcțiile creierului, dar și pentru starea noastră genrală de bine. Știi că suferi de insuficența vitaminei B12 pentru că organismul îți trimite anumite semnale, pe care trebuie să le recunoști.

Este foarte important să știi cum anume se manifestă această lipsîă ca să poți reacționa cât mai repede. În primul rând te vei simți foarte obosit în majoritatea cazurilor. Aici putem să includem și lipsa de chef sau dispoziția proastă.

Unii oameni ajung la psiholog pentru că au impresia că suferă de depresie, semnele fiind foarte asemănătoare.

Desigur, oboseala poate să aibă legătură cu foarte multe lucru, așa că niște vizite și niște analize medicale sunt mai mult decât indicate, înainte să reușești să intri în panică în legătură cu starea ta de sănătate.

De asemenea poți să îți simți și mușchii destul de slabi. Din cauza lipsei de vitamina B12 nu doar că te vei simți în mod constant obosit, ci vei avea impresia că mereu îți este lene.

Mai ales, vei simți o slăbiciune mai pronunțată în zona mușchilor.

Datorită prezenței vitaminei B12 în organism se produc eritrocitele. Acestea la rândul lor, asigură celulele cu oxigen. Dar dacă îți lipsește antitatea optima de oxigen din organism poți să simți furnicături prin member sau să fii anemic.

În cazul în care uiți să faci lucrurile foarte banale care înainte îți erau în sânge, și acest poate să fie un semn de insuficiență al vitaminei B12. Poate să fie vorba despre chei atunci când ieși din casă, de telefon mobil, nume de oameni pe care îi vezi zilnic.

Tot din cauza lipsei de vitamina B12 poți să ai pielea foarte albă sau palidă pentru că sângele nu mai circulă la fel de bine. Mai mult de jumătate dintre persoanele care suferă de deficiența vitaminei B12 spun că nu mai pot simți niciun gust.

Așa se întâmplă câ oamenii pierd în greutate pentru că nu mănâncă, și nu mănâncă pentru că mâncarea nu mai are gust. Există situații în care lipsa vitaminei B12 afectează retina ochiului, respectiv vedere,