RomaniAzi.net

Dureri de cap. Ce le cauzează și cum să scapi de ele. Remedii naturale

Dureri de cap. Adevărul este că durerile de cap sunt foarte neplăcute și nu știi niciodată cu siguranță ce le declanșează. Durerile de cap pot fi cauzate de mâncare, de lipsă somnului etc., însă este important să descoperi cauza pentru a putea scăpa pentru totdeauna de simptome. Mai jos va prezentăm o listă a celor mai comune cauze a durerilor de cap.

Greutatea corporală poate cauza dureri de cap
Un studiu recent a scos la iveală faptul că femeile cu o obezitate medie (Indice Masă Corporală – IMC – de 30) au un risc crescut cu până la 35% de a avea dureri de cap decât femeile cu un indice de masă corporală mai scăzut. Obezitatea severă, IMC de 40, crește șansele cu până la 80% de a dezvoltă dureri de cap.

Propria-ți personalitate poate fi poate fi vinovată pentru durerile de cap
Anumite trăsături ale personalității umane, printre acestea numărându-se rigiditatea, introvertirea, obsesia, sunt vinovate pentru declanșarea durerilor de cap. În cazul în care una dintre aceste lucruri te caracterizează ar trebui să iei în calcul începerea unui program de relaxare.

Weekend-ul poate fi vinovat de durerile de cap
Durerile de cap pot fi declasate de întreruperea rutinei la finalul săptămânii. Este adevărat că toată săptămâna ți-ai dorit să vina ziua de sâmbătă șiș a rămâi în pat până la amiază, însă din această cauza s-ar putea să te doară capul. Tocmai de aceea este indicat să menții programul normal de somn, în final te vei simți mult mai odihnit decât dacă îți petreci întreagă zi în pat.

Deshidratarea se număra printre cauzele durerilor de cap
Nu trebuie să bei zeci de litri de apă pentru a sta hidratat. Dacă consumi multe fructe și legume proaspete chiar nu este nevoie să bei multe lichide întrucât iei din alimente toată apa de care ai nevoie. În plus, organismul tău asimilează și nutrienții importanți care se găsesc în vegetale și care îl mențin sănătos.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.