RomaniAzi.net

Mască de față cu bicarbonat de sodiu

Cel mai des întâlnim bicarbonatul de odiu folosit în bucătărie pentru pregătirea bucatelor, mai ales pentru deserturi. Dar acesta pate să fie un ingrediente foarte util și atunci când vine vorba despre curățenie și de ce nu chiar pentru îngrijire personală.

Așa că îți vom prezenta astăzi o rețetă specială de mască pe bază de bicarbonat de sodiu. Datorită lui, masca va avea mai multe beneficii impresionante pentru piele.

Acesta va exfolia foarte bine pielea, va curăța tenul în profunzime și te va scăpa de celulele moarte. După ce vei aplica această mască vei observa cum pielea ta este mult mai catifelată și chiar mai strălucitoare, în general, cu un aspect foarte sănătos.

Printre ingredientele acestei măști se mai numără și miere despre care se știe că are o mulțime de proprietăți, cum ar fi de exemplu cele antibacteriene. Iar acest lucru o face foarte importantă pentru tratarea naturală a coșurilor, fără efecte negative secundare.

În plus, mierea te poate ajuta să scapi de riduri pentru că are antioxidanți care contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii. Este foarte potrivită inclusiv pentru persoanele care au un ten mai sensibil pentru că acționează ușor și nu lasă urme de niciun fel pe ten.

Ajută de asemenea și porii, oferă tenului un plus de luminozitate și îl face să arate foarte proaspăt. Ca să prepari această mască vei avea nevoie de 4 linguri cu bicarbonat de sodiu. 1 lingură cu miere, 2 lingurițe cu apă.

Pune bicarbonatul de sodiu într-un vas de sticlă curat și uscat iar după aceea adaugă și mierea. Adaugă câte puțin din cantitatea de apă și între timp mai amestecă în așa fel încât să obții un fel de pastă mai groasă.

Acum poți să folosești masca. Aplic-o pe pielea feței, dar ai grijă să nu îți dai în jurul ochilor sau în nări. Las-o apoi să își facă efectul pentru aproximativ un sfert de oră.

Vei simți că pielea ți se strânge încet și că te furnică în zonele în care ai aplicat acest amestec, dar nu trebuie să te îngrijorezi pentru că este perfect normală această senzație. Ia un prosop din bumbac curat și înmoaie-l apă călduță și pe urmă, cu ajutorul lui șterge-te de pastă, făcând mișcări circulare.

Clătește-te după aceea cu apă din abundență și șterge-te de excesul de apă prin tamponare. Dacă îți va mai rămâne puțin amestec îl poți folosi și a doua zi. Dacă vei observa că e puțin mai tare, adaugă puțină apă, pentru ca masca să revină la textura din prima zi. Acest amestec este foarte bun și pentru exfolierea pielii de pe corp.

Dacă vrei să observi rezultate cât mai repede folosește această mască cel puțin o dată pe săptămână. Bicarbonatul mai este bun și pentru tratarea coșurilor de care nu ești ferit nici la maturitate și nici chiar dacă ai în general un mod de viață sănătos.

Nu este recomandată folosirea bicarbonatului de sodiu în cazul în care ai o acnee foarte severă. Atunci trebuie să ajungi la un medic dermatolog pentru un tratament de specialitate.