RomaniAzi.net

Cât de bine suportați schimbarea în funcție de zodie

„Secretul schimbării este să îți concentrezi întreagă energie nu pe a te luptă cu lucrurile vechi, ci pe a construi ceva nou.”- Socrate

Ușor de spus și greu de făcut, Socrate, dar este totuși un mesaj bun! Oamenii sunt, în mod natural, reticenți la schimbare (majoritatea dintre noi, cel puțin.) Ne obișnuim să facem totul într-un anumit fel și ne este foarte greu să ne adaptăm când lucrurile se schimbă brusc.

Creierele noastre devin setate să acționeze, să gândească și să se comporte într-un anumit fel. Aruncă-ne o minge cu efect și ne-ar putea lansă afară din parc întrebându-ne ce s-a întâmplat.

Pe scurt, nu ne place necunoscutul. Evoluția noastră pur și simplu nu este setată să prefere lucrurile noi, punct.
Am reușind să supraviețuim bazându-ne pe informații pe care le-am căpătat din mediul de viață și învățând cum să folosim ceea ce ne înconjoară pentru propriul avantaj. Dacă ar trebui să migram într-un loc nou din cauza lipsei de mâncare sau apa, mulți dintre noi nu ar putea supraviețui din cauza unei schimbări atât de aspre și bruște, combinată cu faptul că nu am ști ce trebuie să facem.

Am prefera să avem mai degrabă modul „testat și adevărat”, decât cel necunoscut, care nu a fost testat și pe care nu ne putem bază. Acest lucru se datorează probabil și evoluției, întrucât am reușit să supraviețuim bazându-ne doar pe ceea ce știam despre mediul înconjurător, nu pe lucruri pe care nu le știam.

În orice caz, înapoi la rostul articolului. Toți avem moduri diferite de a ne conformă schimbării, iar noi vom folosi elementele zodiacului pentru a clasifica aceste atitudini față de schimbare.

CUM TE COMFORMEZI SCHIMBĂRII, POTRIVIT ZODIEI TALE?

ZODIILE FOCULUI(BERBEC, SĂGETĂTOR, LEU)
Zodiile focului au în mod natural o abordare directă în viață. Văd ceva ce își doresc și se îndreaptă spre acel lucru. Sfârșit. Datorită naturii lor încăpățânate, extrovertite și hotărâte, au de fapt o atitudine destul de bună față de schimbare. Sunt niște zodii flexibile, dinamice, care pot aborda secretele vieții într-un mod chiar eficient.

Nu sunt prinși în frică de schimbare, ci o folosesc chiar în avantajul lor. Se întreabă „Ei bine, cum pot beneficia de această situație?” De exemplu, poate și-au pierdut locul de muncă și sunt nevoiți să caute altul. În loc să le fie frică de necunoscut și să lase acea ezitare să-i oprească, merg înainte cu toate puterile și aplică pentru cât de multe posturi posibile până au un nou loc de muncă.

Au încredere în abilitățile lor, ceea ce le permite să se descurce cu schimbarea fără prea multe dureri de cap.

ZODIILE APEI(RAC, SCORPION, PEȘTI)
Apoi, avem capătul opus al spectrului. Zodiile apei au, în general, sentimente profunde care le controlează majoritatea deciziilor. Când se întâmplă ceva, indiferent că este de bine sau de rău, zodiile apei se vor cufundă în sentimentele lor până obosesc și încă nu sunt siguri cum să se descurce.

Zodiile apei sunt, în general, reticențe la schimbare, adică nu le place. Uneori, vor nega chiar că există, până când sunt forțați să se conformeze. Pentru aceștia, confortul este tot ceea ce contează. Dacă nu se simț în siguranță sau în largul lor, chiar și în cel mai mic fel, le va strică echilibrul până când vor fi avut destul timp pentru a se acomoda.

În timp ce zodiile focului se acomodează bine în aproape orice situație, zodiile apei au nevoie doar de puțin mai mult timp pentru a procesa situația și a se obișnui cu schimbările majore.

ZODIILE PĂMÂNTULUI(CAPRICORN, FECIOARĂ, TAUR)
Zodiile pământului nu se tem de schimbare în adevăratul sens al cuvântului, ci pur și simplu ar dori să nu aibă de a face cu ea. Sunt în general niște persoane destul de încăpățânate și fixate pe propriul mod de a face lucrurile și nu le place schimbarea decât dacă au informații ample înainte că această să aibă loc.

Totuși, sursă informației contează mult pentru ei. De multe ori, oamenii primesc știrea schimbării de la altcineva, iar acea persoană poate să fi interpretat mesajul într-un mod diferit față de intenția interlocutorului. Astfel, mesajul se pierde în traducere și în momentul în care ajunge la receptor, poate să aibă un cu totul alt sens. În concluzie, zodiilor pământului le place schimbarea numai când primesc toate informațiile de la o sursă de încredere.

ZODIILE AERULUI(GEMENI, BALANȚA, VĂRSĂTOR)
Zodiile aerului, ca și cele ale focului, se adaptează cu greutate la orice fel de schimbare. Fiind zodii ale aerului, pur și simplu plutesc prin viață fără a face din orice un spectacol. Nu văd rostul în a irosi energie valoroasă îngrijorându-se de lucruri pe care nu le pot schimbă, pentru că viață este plină de schimbări.

Preferă să ia lucrurile așa cum sunt și să se ocupe de consecințele schimbării mai târziu. Zodiilor aerului nu le place să se împotmolească în prea multe emoții- sunt zodii gânditoare, de altfel, și de regulă lasă logică să se ocupe de toate.

În plus, zodiilor aerului le place să primească afirmare din partea celor care trec prin ceva similar. Nu prea le place să țină secrete sau să se îndepărteze de a împărtăși ceea ce simț. Se gândesc că, cu cât sunt mai mulți oameni care le înțeleg experiență, cu atât va fi mai ușor să treacă prin schimbări în viață.