RomaniAzi.net

Fasolea – efectele asupra organismului

În fasole găsim foarte multe fibre și proteine, iar pe de altă parte fasolea are un indice glicemic foarte scăzut. Conține și mult fier, oferă cantitatea de energie necesară pentru o zi întreagă, iar în special pentru femei este foarte indicată.

La fel de recomandată este și pentru persoanele care suferă din cauza diabetului, pentru că nu conține foarte multe grăsimi și nici un pic de colesterol. Așa că datorită unei singure porții de fasole diabeticii pot să țină sub control nivelul de zahăr din sânge și în plus în acest fel este redus riscul de a face infarct.

Carbohidrații din fasole sunt foarte indicați pentru consum persoanelor care suferă de diabetu de tip 2. Aceeași situație se întâmplă și datorită proteinelor slabe și a fibrelor solubile.

Medicii spun despre fasole că aceasta ar fi un adevărat mâncător de zahăr din sânge. Pentru că ele se ocupă de absorbția de zahăruri și împiedică secreția de insulină. Astfel toate aceste substanțe nutritive transformă fasolea într-un aliment foarte gustos, dar mai ales foarte sănătos.

Printre altele în fasole se găsește foarte multă vitamină B, potasiu, seleniu, magneziu, și chiar calciu. Spre exemplu magneziul magneziul acționează în organism prin mai multe moduri.

Ajută la buna funcționare a sistemului muscular, a celui nervos, întărește sistemul imunitar, are grijă de forța oaselor, dar și de tensiunea arterială, și ajută procesul de metabolizare al mâncărurilor, oferind energie organismului.

Magneziul ajută organismul să producă celule sănătoase și transportă oxigenul spre creier și nu numai.

Putem să găsim fasolea în foarte multe culori, forme și cu multe gusturi, toate diferite. Dar în fiecare caz ea este sănătoasă și plină de substanțe nutritive, necesare pentru un organism puternic.

Este de asemenea potrivită pentru consum și proaspătă, uscată, congelată conservată sau preparată în alte feluri. Avantajul ei este că poate fi găsită și consumată pe parcursul unui an întreg pentru orice masă din zi, cu sau fără ocazie.

Specialiștii spun că într-o săptămână, doza recomandată este de 3 căni pe săptămână. În acest fel vei reuși și să te alimentezi, dar și să ai grijă de sănătatea ta.

De asemenea fasolea mai este specială și prin faptul că se poate încadra ușor atât în categoria legumelor cât și în cea a boabelor.

În fiecare dintre aceste grupuri ea este un aliment de bază care nu trebuie să fie ignorat. Spre exemplu, pentru că tot am pomenit despre necesitatea fibrelor conținute de fasole, ea este unul dintre ingredientele cu cea mai mare de fibre din natură.

Iar acest detaliu face din fasole un ingredient important în curele de slăbire. Astfel, fasolea acționează într-un mod pozitiv asupra sistemului digestiv, dar mai ajută organismul să țină la distanță bolile cardiovasculare.

Și desigur, specialiștii au analizat și utilitatea acestui aliment și în tratarea unor forme de cancer și au ajuns la concluzii îmbucurătoare.

Spre deosebire de foarte multe produse alimentare, fasolea poate fi folosită de femeile însărcinate sau de cele care alăptează datorită conținutului mare de acid folic din fasole. În plus, fasolea ajută în perioada sarcinii organismul, să producă cât mai multe celule noi și sănătoase.