RomaniAzi.net

Beneficiile uleiului de măsline asupra organismului

Uleiul de măsline în general, dar mai ales cel extravirgin conține o serie de grăsimi sănătoase, foarte necesare pentru sănătatea organismului în general. Acesta este foarte bun atunci când este folosit în pregătirea mâncării, dar mai ales atunci când este consumat ca atare, în special pe stomacul gol.

Potrivit specialiștilor, anume așa te poți bucura de toate beneficiile pe care acest lichid îl poate oferi pentru funcționarea optimă a organismului tău. Acest tip de ulei este foarte bun pentru colon. În acest fel celulele organismului vor fi protejate și se va reduce riscul apariției cancerului de colon și nu numai.

Dar până atunci, ulei de măsline nu trebuie să îți lipsească din casă dacă suferi de episoade dese de constipație. Același ulei este foarte bun atât pentru păr cât și pentru unghii sau piele și oase. Toate acestea vor avea un aspect mult mai sănătos și mai puternic în urma utilizării acestui produs minunat.

Așa se explică de ce pe piață există atât de multe produse cosmetice pe bază de ulei de măsline destinate părului sau pielii. Totuși, cea mai bună metodă de a folosi eficient uleiul de măsline este că îl consumi intern.

Pentru că este un ingredient atât de sănătos, acesta are efecte pozitive și atunci când este administrat pentru sănătatea ficatului.

După ce vei începe să-l folosești zilnic vei reuși să scapi de toate toxinele care îți afectau întregul organism. Dar cel mai bine, ulei de măsline ajută la detoxifierea ficatului.

Dacă vrei rezultate și mai bune și mai rapide, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie. Am menționat mai devreme despre faptul că uleiul de măsline conține mai multe grăsimi. Trebuie să știi că acestea sunt sănătoase și chiar te pot ajuta să slăbești.

Acest lucru se întâmplă pentru că datorită uleiului de măsline nu ți se face foame atât de des precum în alte situații. În acest sens s-au făcut mai mute studii care au aceeași concluzie: dacă vrei să slăbești sănătos și să te menții cât mai mult, trebuie să consumi mai ales grăsimi sănătoase.

Dacă îți place untul și îl folosești foarte des, să știi că îl poți înlocui cu succes cu uleiul de măsline. Untul nici măcar nu este foarte sănătos, cu atât mai mult pentru o dietă sănătoasă.

Cu ajutorul uleiului de măsline vei reuși să îți întărești sistemul imunitar. Acest lucru este din nou posibil datorită grăsimilor sănătoase din conținutul uleiul de măsline.

Acest produs special din bucătăria ta îți mai protează inima de tot felul de accidente și de boli. Datorită uleiului de măsline crește nivelul de colesterol bun din sânge.

Pe lângă acest ulei mai poți consuma fructe și cereale integrale ca să oferi mușchiului cardiac toată protecția de care acesta are nevoie.

Printre alte proprietăți pe care le are, uleiul de măsline mai este și un foarte bun antiinflamator. Așa că dacă vrei să reduci inflamațiile din organism, consumă o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Și chiar dacă nu suferi de nicio boală, tot poți consuma acea cantitate de ulei, așa vei reuși să previi multe afecțiuni.

Loading...