RomaniAzi.net

Soluție pentru grădinărit – lapte de vacă și aracet

Mai ales în curțile de la țară, nu prea găsești grădini în care să nu fie măcar câțiva pomi fructiferi. Oamenii cumpără puieți, îi plantează, aceștia se prind Și lucrurile decurg bine până în momentul în care apar dăunătorii.

Cel mai des funcționează produsele care din păcate conțin foarte multe substanțe toxice care le fac mai mult rău. Și unii gospodari încearcă tot felul de metode care uneori nu aduc rezultatele dorite.

Dar există metode care funcționează chiar dacă la prima vedere nu merită nicio șansă. Spre exemplu astăzi îți vom prezenta o variantă deja testată care tratează pomii și țin la distanță dăunătorii.

Vei avea nevoie de un litru de lapte de vacă crud, de 3 litri de apă, pune-i într-o pompă specială pentru stropit și mai adaugă și o lingură cu aracet de tâmplărie.

În așa fel acest amestec va adera mult mai ușor pe ramurile, dar și pe frunzele pomilor cu fructe. Vei obține în general un amestec de culoare albă, datorită laptelui.

Poți să stropești copacii ori de câte ori vrei, pentru că această compoziție nu este deloc periculoasă nici pentru pomii tăi, nici pentru fructele de pe aceștia.

Dacă vrei și este nevoie, poți să folosești exact același amestec și pentru stropirea legumelor afectate de dăunători. În cazul în care această metodă nu și se pare foarte eficientă poți să o testezi prima dată doar pe un vrej de roșii, vei vedea într-un timp scurt că aceasta va arăta mult mai sănătos.

Un alt ingredient simplu, ieftin, dar foarte eficient și de ajutor în grădina ta este și foarte bine cunoscutul bicarbonat de sodiu.

Acesta este de ajutor deja în multe scopuri, așa că îl poți folosi și pentru legume, le va fi numai de bun augur. Îl poți utiliza chiar mai devreme de a începe munca propriu zisă prin grădină.

Cu o soluție făcută din bicarbonat de sodiu îți poți stropi vița de vie, atunci când strugurii se află în perioada de maturare.

Va fi nevoie doar să dizolvi 75 de grame de bicarbonat de sodiu în 10 litri de apă. Datorită acestui amestec simplu și nepericulos via ta nu va mai suferi din cauza putregaiului cenușiu.

Ba chiar mai mult, bobițele strugurilor vor fi mai dulci decât în mod normal. Exact aceeași compoziție este foarte bună și pentru pomii fructiferi care sunt atacați de diferite tipuri de omizi.

Tot bicarbonatul de sodiu trebuie folosit și pentru legumele care nu mai rodesc. Vei avea nevoie de doar o linguriță cu bicarbonat de sodiu și de un litru de apă călduță.

Poți să stropești castraveții înainte ca aceștia să se îmbolnăvească. Dar pentru agrișe și coacăze de exemplu vei avea nevoie de un amestec ceva mai complex.

Amestecă 1 lingură de bicarbonat și 1 pastilă de aspirină cu 1 linguriță de săpun lichid, și cu 1 lingură de ulei.

Adaugă peste aceste ingrediente și 4,5 litri de apă. În acest fel frunzele tufelor nu vor îngălbeni la fel de repede. Tot cu bicarbonat de sodiu îți proteja și varza. E nevoie doar să presori peste ea bicarbonat.

Loading...