RomaniAzi.net

Greșeli vestimentare care vă pot face să arătați mai în vârstă

Este interesant și fascinant în același timp cum detaliile vestimentare te pot face să arăți mai tânăr sau mai bătrân.Specialiștii în modă spun că lungimea părului, culoarea nepotrivită, sau chiar un tricou neinspirat te pot face să arăți mai bătrână cu 10 ani sau să-ți aducă câteva kilograme în plus.

În acest articol, poți afla câteva greșeli pe care femeile le fac deobicei și din cauza cărora arată mai în vârstă sau mai pline decât sunt în realitate.

Nu te acoperi prea mult
Oamenii poartă haine pentru a-și ascunde goliciunea, dar nu ar trebui să le poarte pentru a se acoperi cu totul. Îți mai amintești filmul ”Crazy, Stupid, Love” ? Personajul lui Steve Carell, părăsit de soția sa, a fost transformat de un tânăr, care l-a sfătuit să poarte haine cu o mărime mai mică. Și este adevărat- oamenii cumpără adesea haine cu o mărime greșită. Dacă vrei să porți o jachetă clasică, nu alege o mărime ce i s-ar potrivi bunicii tale.

Prea mult negru
Chiar dacă negrul este o culoare elegantă și se potrivește multor ocazii, nu mai este atât de încântător dacă suntem puțin mai în vârstă. Mai exact, pielea noastră devine mai albă, iar părul și hainele negre creează un contrast prea mare și atrage atenția asupra defectelor: riduri, cearcăne etc. Vopsește-ți părul într-o nuanță de șaten și vei arăta mai tânără cu 5 ani. Dacă ești un fan al rochiei negre, poart-o cu un accesoriu colorat.

Ți-ai ales ochelarii greșiți
Mulți dintre voi sunteți de acord că fața este „cartea noastră de vizită”. Deci, dacă trebuie să porți ochelari, nu ar trebui să cumperi prima pereche ce-ți iese în cale. Nu te lua după preț atunci când alegi o ramă, ci după felul cum arăți cu ochelarii respectivi. Îți mai amintești de ”Betty cea urâtă” (versiunea originală)? Ai observat ce diferență au făcut ochelarii de vedere și cum rățușca cea urâtă s-a transformat într-o lebădă? Urmărește revistele de modă și vezi ce model de ochelari se potrivește fizionomiei tale. Nu evita ramele îndrăznețe. Nu-ți ascunde ochii!

Fustele prea lungi.
Amintește-ți că dacă ai o anumită vârstă, asta nu înseamnă că fusta trebuie să măsoare câțiva centimetri in plus față de anii tăi. Trebuie să fii informată despre mărimile nedefinite. Fustele până la jumătatea gambei nici nu avantajează un manechin de 20 de ani, deci renunță la ea. O fustă până la genunchi ar fi mai potrivită.

Eșarfele
Probabil ești sigură că arăți drăguț purtând o eșarfă de mătase la gât, dar înafară de faptul că arăți ca o stewardesă, acesta este un accesoriu specific anilor 60. O eșarfă poate fi super, dar decât s-o porți la gât, poți să o legi la mânerele genții (o culoare de contrast) sau poți să o transformi într-o brățară de mătase. De asemenea, fii atentă la broșele purtate pe rever. Dacă ești o fană a broșelor, alege unele de mărimi mai mari și pune-o la o jachetă sau la o fustă.

Ai grijă la pantofii grosolani
Cu toate că platformele încă sunt la modă, nu sunt o alegere bună dacă ai trecut de 30 de ani și ai peste 30 de kilograme. În schimb, alege varianta cu talpa mai subțire.

Te duci la cumpărături cu persoana greșită
Dacă fetei tale îi stă de minune într-o rochie de culoarea neonului, asta nu înseamnă că ți se potrivește și ție același model. Nu este nimic greșit în a fi în trend, dar trebuie să-ți adaptezi vestimentația la propria vârstă. Alege niște accesorii moderne printre adolescenți și poartă-le cu ținutele tale.