RomaniAzi.net

Ceapa – poate preveni infarctul și stimulează ficatul şi rinichii

Ceapa este un aliment extraordinar. Aceasta este folosită în aproape orice fel de mâncare pentru că dă gust bun. Singurul impediment în folosirea ei este mirosul foarte puternic și deranjant în unele cazuri. Dar ea poate să fie și un foarte bun medicament natural.

Ceapa conțin antibiotice din plante, iar acest lucru o face foarte importantă pentru tratarea răcelilor. De asemenea, este foarte bună pentru eliminarea bacteriilor din organism sau a altor microbi care îți pot pune în pericol sănătatea.

Printre altele ceapa este foarte bună și pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Acest aliment deosebit ajută la fluidizarea sângelui, nu permite formarea cheagurilor de sânge și mai ales împiedică posibilitatea de a se întâmpla un infarct.

Specialiștii au descoperit în compoziția cepei un compus foarte important. Acesta seamănă foarte mult cu insulina și ajută la reglarea nivelului de ahăr în sânge.

Acest lucru înseamnă că persoanele care au fost diagnosticate cu glicemie mare sau chiar cu diabet, trebuie să consume ceapă ca să scadă acele valori.

În plus, ceapa mai este foarte bună și pentru activitatea sistemului nervos. Dar beneficiile acestui aliment nu se opresc aici pentru că ceapa mai este bună și pentru ficat, pentru rinichi.

Datorită consumului regulat de ceapă reușim să eliminăm toxinele din organism. Poți să mai consumi ceapă și dacă ești răgușit, sau dacă tușești.

Cei care suferă de cirozăă tot pe efectele pozitive ale cepei se pot baza. Acest lucru este valabil și pentru bărbații care au probleme cu funcționarea normal a prostatei.

Ceapa mai este foarte utilă și pentru diferite edeme, pentru ascită și nu numai.

Cantitatea recomandată de specialiști este de o ceapă pe zi pentru cea mai bună stare a sănătății, chiar și când nu este vorba despre o afecțiune anume.

Ca să îți fie mai ușor, poți consuma tinctură de ceapă care se prepare în felul următor: taie 2 cepe mai mici și pune-le la macerat în 100 de mililitri de alcool de 70 de grade.

Lasă acest amestec la macerat pentru 10 zile, filtrează-l și după aceea consumă din amestec 2 lingurițe pe zi, înainte de prânz și de cină. Poți folosi și puțină apă ca să îți fie mai ușor.

Acest aliment deosebit este folosit dintotdeauna, drept dovadă avem foarte multe scrieri vechi. Ceapa a rămas un element important de tratament și în timpul celui de-al doilea Război Mondial atunci când ceapa era folosită pentru grăbirea vindecării rănilor.

Aceasta mai este bună în zilele noastre pentru tratarea anemiei, pentru bolile care provoacă inflamații în organism. Ceapa luptă și împotriva infecțiilor cu diferite bacterii. Cei care suferă din cauza tensiunii arteriale mărite o pot folosi ca să regleze sterile de rău.

Poți să scapi și de execesul de colesterol din organism tot cu ajutorul cepei. Datorită proprietăților sale ceapa este un foarte bun dieretic și poate fi folosită și în cazul constipațiilor.

Și desigur, ceapa nu trebuie să îți lipsească din alimentație mai ales dacă suferi de vreo formă de cancer, cum ar fi de exemplu cancerul de colon.