RomaniAzi.net

Beneficii ale Coenzimei Q10

Conenzima Q10 este o substanță care seamănă foarte bine cu vitaminele. Aceasta se află în fiecare celulă a organismului, acolo unde are 2 funcții foarte importante.

În primul rând coenzima produce energie și apoi este un foarte bun antioxidant. Putem spune că această coenzimă funcționează exact ca o scânteie care aprinde motorul corpului uman pentru a produce energie.

Această energie, la rândul ei, este folosită pentru a ajuta în cadrul celor mai importante procese biologice. Această substanță a fost de fapt descoperită întâmplător și totuși a fost foarte apreciată din momentul în care a început să fie folosită.

Specialiștii spun că aceasta este foarte importantă mai les pentru protejarea inimii împotriva bolilor specifice. Dar coenzima Q10 nu este importantă doar pentru sistemul cardiovascular. Ea estte importantă și în alte situații.

Este foarte bună pentru bolile de inimă. S-au făcut mai mutle studii iar în urma lor s-a ajuns la concluzia că persoanele care suferă de boli de inimă nu au o cantitate suficientă a acestei substanțe.

De prezența aestei coenzyme depend foarte mult valorile pe care le ia tensiune arterială. De asemenea ea mai este bună și pentru tratamentul de scădere al nivelului de cholesterol din sânge.

Aceste 2 cauze prezentate mai sus sunt principalele cauze care duc la apariția bolilor care atacă inima și în general sistemul cardiovascular. Coenzima Q10 este necesară inclusiv în prevenirea, dar și în tratarea acestor afecțiuni.

În plus, o altă serie de studii a scos în evidență faprul că coenzima Q10 nu permite sângelui să se transforme în cheaguri care pot atac și alte organe vitale.

De asemenea această substanță poate să scadă tensiunea arterială, ține aritmia sub control, și ajută de asemenea și la o mai bună circulație a extremităților.

Coenzima Q10 scade tensiunea arterială mare, dar și nivelul de colesterol. Aceasta este din nou o boală ce re legătură directă cu prezența coenzimei Q10 în organism.

În zilele noastre aceasta este una dintre cele mai des întâlnite atât la femei, cât și la bărbați și încep de la vârste din ce în ce mai fragede.

Pacienții care suferă de hipertensiune pot să ia pe lângă medicamentele specific și suplimente care să conțină coenzima.

În acest fel recuperarea lor va fi mult mai rapidă și mai eficientă. Ba chiar mai mult, dacă vorbim despre situațiile mai simple, coenzima Q10 ajută inclusive la reglarea nivelului de cholesterol din sânge.

Datorită coenzimei Q10 poate fi încetinit chiar și procesul de îmbătrânire. În plus cei care o vor consuma în mod constant, vor avea o piele mult mai elastic și mai strălucitoare, deci mai sănătoasă.

Acestei coenzime i se mai spune, pe bună dreptate și coenzima tinereții veșnice. Ea are un rol pozitiv în cadrul metabolismului celular. Această substanță special luptă împotriva radicalilor liberi precum fumatul sau substanțele care poluează, tocmai pentru că are atât de multe proprietăți antioxidante.

Și desigur, coenzima Q10 este foarte bună și pentru cei care suferă de cancer. Mai ales că aceștia au un nivel scăzut al acestei substanțe. Ca să iei coenzima în mod natural poți să mănânci carne, pește și diferite tipuri de ulei. O alternative sunt clasicele suplimente alimentare.