RomaniAzi.net

Influența glandei tiroide asupra căderii părului

Femeile se mândresc cu aspectul lor fizic în general. Ca acesta să fie unul de invidiat e nevoie și de un păr bogat, strălucitor și sănătos. Specialiștii spun că în mod normal, pe parcursul unei zile un adult pierde între 50 și 100 de fire de păr.

În cele mai multe dintre cazuri firele de păr se rup din cauza tratamentelor agresive la care a fost supus, din cauza problemelor care afectează glanda tiroidă, din cauza stresului sau în general din cauza unui stil de viață dezorganizat.

Dacă vezi că îți cade părul mai mult și mai des deât este cazul, ar fi cazul să mergi la un consul medical pentru că poate fi vorba despre probleme cu glanda tiroidă.

Părul tău își va reveni după ce îți vei trata hipotiroidismul sau respective hipertiroidismul.

Printre altele cei care suferă de diferite afecțiuni ale glandei tiroide se plâng nu doar de faptul că le cade părul din abundență, ci și de schimbarea texturii firelor de păr.

Ele se fac mult mai subțiri, nu mai sunt la fel de hidratate, și într-un final ăși pierd și din strălucirea caracteristică.

Așa că dacă știi că ai probleme cu glanda tiroidă, ar trebui să mergi la un medic ca să urmezi un tratament care să tea jute să te însănătoșești și nici să nu îți pui în pericol sănătatea podoabei capilare.

Spre exemplu, un medic dermatolog ți-ar putea spune cu exactitate de ce anume îți cade atât de mult părul.

Așa vei putea afla că în unele cazuri nu numai bolile de la glanda tiroidă, ci și medicamentele pe care le folosești ca să te tratezi, fac ca părul să cadă mai des și mai mult.

În cazul în care ajungi la această concluzie, va fi nevoie să mergi la medical endocrinolog ca acesta să îți propună un alt tratament. Femeile se mai confruntă și cu sindromul ovarului polichist, care reprezintă încă un motiv din cauza căruia părul cade în cantități mari.

Și în acest caz este nevoie de un consult medical pentru că pe lângă căderea părului pot să existe și alte simtome, mai grave.

Părul mai poate să cadă din păcate și din cauza unei slăbiri bruște. În această situație este nevoie să îți revizuiești alimentația și părul își va reveni ușor la forma inițială.

Trebuie să fii atent de asemenea și cum anume ai grijă de părul tău pentru că acesta poate deveni mai sensibil din cauza produselor speciale, dar și din cauza instrumentelor pe care le folosești.

Un alt rol foarte important care influențează căderea părului îl au și chinetoterapia cu radioterapia. Acestea 2 sunt foartedes utilizate mai ales pentru vindecarea de cancer.

Din fericire după ce se termină complet tratamentul părul își revine. Părul mai cade și pentru că în fiecare zi suntetm supuși unor situații stresante, la birou, acasă, perioadele aglomerate, problemele apărute din senin.

Toate acestea își spun cuvântul anume prin căderea părului. Ca să eviți această consecință a stărilor stresante trebuie să înveți să te relaxezi, în acest fel părul tău nu va mai avea de suferit.