RomaniAzi.net

Beneficiile consumului zilnic de salată

Specialiștii sunt de părere că o salată pe zi poate face minuni cu organismul și cu sănătatea noastră. Acesta este un obicei pe care îl poți introduce în viața ta mai ales primăvara.

Anume în această perioadă a anului apar fructe, legume, multă verdeață și nu numai. Învie toată natura și apare iar cheful de viață, deci și pentru un stil mult mai organizat și mai sănătos.

Trebuie să profiți de aceste câteva luni ca să te alimentezi cu produse proaspete direct din grădină sau după caz măcar de la piață. Altfel, în restul anului sunt mai mult folosite produsele congelate, consecrate și păstraate în diferite feluri.

Cele mai multe combinații de fructe sau de legumele pot fi consumate sub formă de salată în cantități nelimitate pentru că nu fac rău nici organismului și nici aspectului fizic.

Datorită unui singur fel de mâncare putem să obținem necesarul de vitamine și în general de substanțe nutritive atât de benefice. Chiar și dacă nu ești genul care gătește des și mult poți să introduce salata în meniul tău zilnic.

Foarte multe localuri au o varietate mai mare de salate, chiar și lanțurile d fast food au ales să promoveze un stil alimentar cât de cât mai sănătos.

Dar chiar și dacă nu ești fanul mâncatului în oraș, poți găti acasă. O salată nu îți ia atât de mult timp și în plus tu poți să alegi cum să ți-o faci mai bine ș ice anume să pui în ea.

Salatele înseamnă sănătate și plăcere pentru că de cel mai multe ori ele sunt colorate și foarte gustoase, cu textura plăcută și cu un miros întotdeauna proaspăt. Ele sunt perfecte chiar și pentru copii pretențioși care nu vor sub nicio formă să consume cantitatea necesară de legume.

Specialiștii recomandă consumarea salatelor cu orice ocazie și aduc în susținerea provocării lor mai multe motive: Salatele conțin fibre, mai ales dintre acelea vegetale. Acestea ne sunt foarte necesare pentru un organism sănătos, chiar dacă la prima vedere nu pare așa.

Mai multe fibre înseamnă colesterol mai puțin. De asemenea fibrele sunt foarte recomandate în cazul constipației.

Datorită fibrelor ne simțim mult mai repede sătui și respective ni se face foame mai târziu. În acest fel poți să pierzi mai reped în greutate și de asemenea să te menții în parametrii doriți de tine.

Fără îndoială, salatele nu trebuie ignorate datorită conținutului uriaș de vitamine pe care îl au. Tot specialiștii spun că ar fi mult mai bine dacă vom renunța la produsele semifabricate, la cele rocesate foarte mult.

Ei ne propun să le înlocuim cu vitaminele naturale pe care le putem ușor găsi în fructe și în legume. De asemenea, dacă vom alege salatele proaspete, vom avea ocazia să consumăm și uleiul de măsline în stare natural, netratat termic.

Iar acest lucru este foarte important pentru sănătate noastră petnru că uleiul de măsline poate prelungi viața. Să nu îți fie frică de cantități, cu cât o salată este mai mare, cu atât aceasta are mai multe substanțe benefice pentru organism.