RomaniAzi.net

Otita de piscină – cauze, simptome, tratamente

Vara este sezonul în care mergem la mare, la munte sau măcar pentru câteva ore la piscină. Pe lângă multă distracție și relaxare însă, piscina mai înseamnă și foarte multe posibile boli.

Spre exemplu, foarte multă lumea poate să facă otită. Aceasta este o inflamație acută, sau cronică a membrane care protejează conductul auditiv extern în cazul otitei externe. Dacă vorbim despre otita medie, atunci inflamația se află în cavitatea urechii medii.

Dacă această boală nu este tratată la timp și correct, peste o perioadă pot să se intaleze alte boli care să aibă legătură cu această boală. Acest lucru este valabil atât pentru adulți cât și pentru femei. Am menționat mai devreme că există mai multe tipuri de otită.

Cea externă are de cele mai multe ori legătură cu activitățile acvatice. Așa se explică de ce este atât de des întâlnită în cazul celor care merg la piscină.

Pe de alttă parte, otita medie provoacă dureri care se localizează deasupra urechii. Dacă nu este descoperită și tratată această formă de otită poate prezenta complicații mai târziu.

Printre cele mai importante simptome ale acestei forme de otită se numeră scurgerea unui fluid din ureche, dureri de ureche, de cap, febră.

Aceasta apare în momentul în care infecția din gât pătrunde în ureche prin mai multe canale conectate. Dar bacteriile care afectează urechea pot să provoace și boli mult mai grave printre care pneumonie sau meningită.

Se cunosc chiar și cazuri în care otita medie negljată a dus până la pierderea totală a auzului. Foarte des suferă din cauza acestei boli în special copii, mai ales cei care nu au împlinit încă vârsta de 3 ani.

Trebuie să ajungi cât mai repede la un medic dacă simți o durere puternică în ureche care nu dispare pentru o perioadă mai mare de timp.

De asemenea trebuie să mai fii atent și dacă îi scade capacitatea de auzi, dacă își curg diferite tipuri de lichid din ureche, și bineînțeles dacă ai febră.

Chiar dacă mai predispuți sunt copii, totuși nici adulții nu trebuie să ignore aceste semne. Cel mai des pentru cei micicontează foarte mult și răcelile care nu au fot tratate în mod corespunzător.

În cazul adulților otita poate să apară după alte boli sau accidente, precum deviație de sept nazal, rinita cronică sau polipii nazali.

În oricare dintre aceste situații este necesară o vizită la medic. În caz contrar, infecția poate să pătrundă atât de departe, încât să afecteze funcțiile cerebrale, mai ales prin osul mastoidian este posibilă această trecere.

Se mai cunoc și cazuri în care din cauza unei otite netratate, a paralizat nervul facial. Tratamentele acestei afecțiuni nu sunt complicate, dacă desigur sunt începute în timp util și constau în principal din antibiotice.

Cel mai bine ar fi să soliciți părerea specialistului pentru alegerea celor mai bune produse în funcție de nevoia ta. Ca în foarte multe cazuri, și otita poate fi prevenită. Așa că nu uita să îți usuci urechile cu grijă, folosind doar un prosop de bumbac.

De asemenea adulții trebuie să își trateze bolile care pot provoca otita, iar copii trebuie vaccinați.