RomaniAzi.net

Ceai de anghinare – remediu pentru patologii biliare

Cel mai repede îți poți da seama că ai probleme cu fierea dacă de dimineață te trezești cu un gust amar în gură și dacă în același timp ai și dureri de cap.

În acest caz medicii recomandă evitarea alimentelor care conțin grăsimi, maioneza, produsele tocate, vinele, mai ales sub formă de salată, smântâna, untul, prăjelile, tochiturile, ouăle și ciocolata, dr nu numai.

Tratamentul se recomandă și în funcție de patologia biliară care se descoperă. În unele cazuri sunt suficiente pastilele, dar altă dată operațiile sunt inevitabile. O altă variantă foarte bună este și ceaiul hepatic, cel din anghinare, dar aceasta nu trebuie să reprezinte singura soluție de vindecare a afecțiunii.

Știi că ai probleme la nivelul colecistului atunci când durerea din partea dreaptă a abdomenului se mută în capul pieptului.

În unele cazuri se cunosc și stări de vomă sau de greață, care mai sunt cunoscute și sub numele de de vărsături biliare. De asemenea, în același timp se mai schimbă și aspectul scaunului și poate să apară chiar și constipația.

Și nu în ultimul rând, există situații în care apare febra. Ca să fii sigur despre ce problemă anume ai și mai ales ce ar trebui să faci pentru a scăpa de aceasta, e nevoie de mai multe examene medicale de specialitate.

Printre acestea pot fi enumerate ecografia abdominală, prin care medicul specialist poate să vadă cum arată colecistul. Cu ajutorul acestei analize mai pot fi descoperiți și calculii.

Alte controale pe care nu ar trebui să le eviți sunt și examenul radiologic, computerul tomograf. Examenul clinic devine chiar obligatoriu. Mai jos îți vom prezenta variantele de tratamente naturiste la care poți apela dacă ai acordul și asigurarea medicului specialist că ele vor funcționa în cazul tău.

Anghinare este utilă atât pentru prevenire cât și pentru tratare. Dacă vrei să previi bea 2 căni de infuzie din anghinare. O poți pregăti din 1 linguriță de plată și din 250 de mililitri de apă care a dat în clocot.

După ce bei dimineața pe stomacul gol prima cană din această infuzie, stai întins pe partea dreaptă pentru aproximativ 30 de minute.

Din cealaltă cană poți să bei cu 20 de minute înainte de prânz sau înainte de cină, după preferință. Dacă știi că suferi din cauza dischineziei biliare trebuie să știi că colescistita diminuează inflamațiile hepatice cronice.

Pentru aceasta trebuie să bei în fiecare zi câte 2 sau câte 3 căni de infuzie de sunătoare, neîndulcită. Vei avea nevoie de o linguriță de plantă și de 200 de mililitri de apă clocotită.

Acoperă vasul cu un capac și filtrează lichidul după aproximativ 15 minute. De asemenea uleiul de sunătoare este foarte bun. Trebuie să consumi câte o lingură din acest fel de ulei după fiecare masă principală.

O altă plantă foarte utilă este și coada șoricelului. O poți transforma în suc sau în infuzie combinată. Dar experiențele spun că cel mai eficient este chiar amestecul acestor 2 compoziții din coada șoricelului.

Și acest mix se bea în fiecare zi, cantitatea recomandată fiind de 2 căni pe zi.