RomaniAzi.net

Apa rece – poate ajuta la întărirea sistemului imunitar

Sistemul nostru imunitar este de fapt un adevărat complex de interacțiuni dintre mai multe organe, structuri sau substanțe. Acest sistem luptă împotriva microorganismelor din cauza cărora apar unele boli și care mai încetinesc procesul de vindecare.

Trebuie să știi că organismul uman se poate apăra cu ajutorul a două sisteme. Primul este reprezentat de imunitate pe care o moștenim din familie iar al doilea este imunitatea specifică. În momentul în care în organism se instalează agenții patogeni din afără, primul care reacționează este sistemul înnăscut.

Vorbim mai exact despre grupurile fagotice, care încep să caute invitații nepoftiți peste tot în organism. Iar atunci când descoperă unul, aceștia pur și simplu îl înghit, adică îl încorporează iar după aceea îl digeră. Tot aceste grupuri pun în mișcare și celulele dendrice care sunt la rândul lor, la fel, de înghițirea bacteriilor.

Dar mai mult decât atât, aceste celule au menirea a de active cel de al doilea sistem de apărare, și anume cel individual. Imunitatea dobândită, adică limfocitele T, care sunt un fel de globule albe, indentifică problema și transmit semnale către limfocitele B, care sunt la rândul lor, alte globule albe.

Aceste produc un tip specific de anticorpi care au rolul de a ajuta fagocitele să găsească dulmanii pentru sănătate și să îi înlăture. Apa rece este un foarte bun stimulator pentru sistemul imunitar. Așa se face că băile cu apă rece sunt foarte des folosite în foarte multe culturi.

Aceasta poate fi folosită în o mulțime de feluri pentru antrenarea organismului. Pe această listă se înscrie cu succes și banala călcare ușoară a apei cu tălpile goale. Metodele de tratare cu ajutorul apei reci au devenit foarte utile pentru buna menținere a sănătății.

Ele pot atât preveni cât și chiar trata diferite tipuri de boli. Explicația este cât se poate de simplă. Folosirea apei îmbunătățește circulația periferică. De asemenea acestea întăresc mușchiul cardiac și în același timp cresc rezistența inimii, oferă un tonus foarte bun pentru sistemul muscular.

În plus apa rece face ca organismul să devină mult mai rezistent în fața infecțiilor, dar și în general, a bolilor.
Contribuie și la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos. Astăzi îți vom prezenta o idee promovată de un kinetoterapeut din Rusia.

Aceasta întărește întregul sistem imunitar, relaxează în totalitate organismul, scapă picioarele de senzația de greutate și este foarte eficientă pentru tratarea rapidă a răcelilor.

Specialistul ne recomandă să procedăm în felul următor: pune un lighean cu apă rece și înmoaie picioarele în el.
Nu folosi deloc apă caldă. Lovește apa cu tălpile și mișcă-ți picioarel prin eat imp de 15 secunde. Apoi, fără să-ți ștergi sau să îți usuci picioarele, îmbracă-le în niște șosete groase din lână. După aceea, timp de 15 minute mișcă-te prin casă.

Repetă aceșpti pași pentru mai multe zile la rând, ca să îți menții imunitatea. Mai ales dacă deja ești răcit această metodă va funcționa imediat.

În această situație poți să folosești acest truc peste alte 4 ore. Vestea bună este că acest procedeu nu are niciun fel de efecte adverse și nici nu agravează starea de sănătate.