RomaniAzi.net

Cum se prepară unguentul de patlagină

Patlagina este una dintre plantele pe care le putem cu ușurință găsi inclusive în curțile noastre. Aceasta nu trebuie să ne lipsească pentru că este ca un fel de comoară, ieftină dar nespus de benefică pentru sănătate.

Spre exemplu, unguentul de patlagină se folosește pentru tratarea rănilor care elimină puroi, a arsurilor, a furunculozei, a eczemelor, a herpesului, a varicelor, a hemoroizilor care sângerează.

La fel de bun rămâne acest unguent și pentru iritațiile de la nivelul pielii, pentru ulcerațiie cutanate, pentru ulcerul varicos, pentru înțepăturile de insecte și chiar și pentru plăgile deschise care sunt deja infectate.

Ca să pregătești acest preparat vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 100 de grame de untură de porc, preferabil fără sare. În cazul în care nu ai așa ceva poți să mai folosești și unt cu 80% de grăsime. De asemenea, vei mai avea nevoie și de frunze proaspete de patlagină, aproximativ 50 de grame.

Cel mai bine este să aduni frunzele de patlagină în perioada dintre lunile mai și august. După aceea trebuie să le speli foarte bine și să le lași să se usuce în mod natural, pe un prosop curat.

Următorul pas este să toci cât de mărunt se poate frunzele de patlagină. După aceea pune la topit untura nesărată sau untul, în funcție de ce produs ai ales. Când este gata, adaugă peste și frunzele tocate. Ai grijă ca focul să fie dat cât mai mic și să amestecă în continuu în conținutul vasului, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Această procedură ar trebui să îți ia în jur de 5 minute, timp după care poți să iei compoziția de pe foc.

Lasă după aceea untura să se răcească și să preia din proprietățile pe care le are planta de patlagină. A doua zi mai pune vasul pe foc, dar lasă-l doar până în momentul în care untura va curge ușor.

Acum poți filtrezi compoziția printr-un tifon și să o depozitezi în niște borcane mai mici, neapărat de culoare închisă și să le pui într-un loc suficient de răcoros.

Această combinație funcționează ca un fel de emolient, cicatrizant, sau antiseptic. Aplică unguentul făcut de tine chiar pe zona afectată, într-un strat mai subțire, de aproximativ 3 sau 4 ori.

Nu uita însă înainte de a folosi acest remediu să cureți zona cât de bine de poate, chiar dacă te doare foarte tare. Dar pentru că patlagina are atât de multe beneficii cu ajutorul ei se mai pot face și tratamente pe bază de pulbere.

În acest caz, un vârf de cuțit de pubere din patlagină după fiecare masa principal va fi suficient. De asemenea, foarte bună este și infuzia de patlagină din care se ia câte o linguriță la fiecare 3 ore.

Pentru când ai probleme cu dinții poți să faci gargară, folosind această plantă. Dacă ești răcit, încearcă să descoperi și efectele pozitive ale siropului din patlagină.

Din fericire, până acum nu s-au depinstat cazuri în care pătlagina să aducă efecte adverse sau fenomene toxice. Trebuie totuși să ai grijă la eventualele reacții alergice.

Loading...