RomaniAzi.net

Beneficiile consumului de ficat

Destul de puțini oameni pot să mănânce ficatul, indiferent de sursa lui. Dar de fapt, ficatul este un produs alimentar care nu ar trebui să îți lipsească din meniu, datorită beneficiilor pe care le are el asupra organismului în general.

Ficatul se numără printre alimentele detestate din simplul motiv că foarte puțini oameni știu exact cum îl pot găti ca acesta să rpmână sănătos și să devină chiar gustos.

În plus, mai apare și generația celor care din diferite motive au fost obligați să mănânce foarte mult ficat și acum când nu mai sunt obligați să o facă, îl evită cât de mult pot.

La alt pol, se găsește grupul celor care adoră ficatul pentru că acesta conține puține calorii. Nu contează de la ce animal vine, dar el este de fiecare data un aliment ieftin, gustos, hrănitor.

În plus, inclusive specialiștii îl recomandă anume datorită puterilor pe care acesta le are. Mai mulți oameni din diferite țări ca Germania, Franța sau Italia, acest produs alimentar este unul foarte des folosit.

Despre calitățile uimitoare ale ficatului asupra săătății și-au dat seama foarte devreme popoarele nordice, așa că probabil nu arm ai trebui să ne mai mire faptul că ei sunt atât de sănătoși.

La fel de des este folosit ficatul și pentru anumite regimuri alimentare, cum ar fi de exemplu și dieta ketogenică. Printre cele mai multe dintre avantajele pe care le are, ficatul este o sursă inepuizabilă de substanțe nutritive.

Ficatul conține foarte multe proteine sănătoase. De asemenea acesta conține foarte multe vitamine, printre care tot complexul B, mai ales B12,care este necesară pentru fiecare celulă din organism.

Aceasta poate fi obținută numai pe căi naturale, cu precădere din sursele animale. De fapt în ficat, se găsește de 10 ori mai multă vitamina B12 decât în orice alt aliment.

La rândul său, este o sursă perfecta de acid folic, de care avem nevoie pentru procesele din organism în care sunt implicate celulele. Ficatul, în acest sens, este recomandat femeilor însărcinate, care au nevoie de o cantitate sporită de acid folic.

O altă vitamin pe care o găsim în cantități mai mari în ficat este și vitamina A. Despre aceasta se știe că este necesară pentru o sănătate bună a ochilor. De vitamina A mai avem nevoie și pentru piele, dinți, oase, sistemul imunitar și desigur pentru funcțiile celulelor din organism.

Totuși trebuie să reții că utilizată în cantități mai mari, vitamina A poate să devină toxică. De aceea, chiar dacă îți place, încearcă să consume ficatul cu moderație.

Printre componentele de bază ale ficatului se mai numără și mineralele de care organismul are atât de multă nevoie pentru funcționare. Printre acestea se numără de exemplu fierul, seleniul, cromul, fosforul sau cuprul.

Ca să te convingi și mai mult despre faptul că ficatul este un organ necesar în alimentație, gândește-te și la faptul că atunci când animalele de pradă își găsesc victima, acestea încep cu organele interne, în special cu ficatul acestora.

Dacă ai decis că îți dorești să mănânci ficat, fă acest lucru alături de multe legume, multe consimente măcar săptămânal.