RomaniAzi.net

Cum funcționează dieta disociată

Astăzi vom vorbi despre un regim alimentar foarte blând pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală. Dieta disociată nu presupune niciun fel de efort, nu are neapărată nevoie de activitate fizică.

Acest regim alimentar și-a făcut destul de ușor loc în viețile mai multor oameni printre care și foarte multe vedete sau oameni cu influență în diferite domenii de activitate.

Dieta disociată este foarte avantajoasă mai ales pe termen lung, pentru că după ce o termini, te vei simți mai bine din toate punctele de vedere și nu va trebui să îți faci griji pentru kilogramele care se pot depune din nou pe siluetă.

Specialiștii au tot dezvoltat de-a lungul anilor mai multe variante ale acestei diete. Însă un singur lucru a rămas la fel: pentru o singură masa se vor pregăti alimente dintr-un singur grup alimentar.

În acest fel astăzi se cunosc mai multe alternative ale dietei disociate: în funcție de zile, de culori, de de mese sau de alimente. Poți să alegi varianta pe care o preferi mai mult, dar într-un final, tot va fi nevoie să respecți setul de reguli general valabil.

Ele sunt foarte simple și totuși foarte necesare pentru că doar datorită lor vei reuși să obții rezultatele la care acum poate doar visezi. Ele te vor ajuta să ai un sistem digestiv sănătos și în plus te vei mai asigura și de faptul că dieta nu devine în niciun fel periculoasă pentru sănătate.

Obișnuiește-te s respecți cu sfințenie fiecare dintre cele 3 mese principale din fiecare zi, indiferent de schimbările care ar putea să apară.

Dacă vei respecta acest lucru vei fi în stare să faci față regulei numărul 2 care spune că este foarte important să nu mănânci nimic după ora 19. Și nu în ultimul rând, atunci când mănânci, încearcă să nu folosești deloc lichide, chiar dacă vorbim despre apa plată.

Mai trebuie să excluzi de tot și consumul de alcool pe durata dietei. Însă te poți bază cu încredere pe apă, ceaiuri și cafea. O altă regulă foarte importantă este să ceri părerea unui specialist în domeniul nutriției înainte de a începe dieta discociată.

Dacă o începi și o ții greșit, aceasta poate deveni dușmanul tău. Îți poate afecta sănătatea inimii, pe cea a rinichilor. În cazuri mai ușoare, dar care oricum nu trebuie ignorate, dieta disociată poate da anemie sau stări dese și prelungite de oboseală.

Nu riști nimic, ba chiar îți faci un mare serviciu, dacă înainte de a porni pe drumul dietei dissociate, vei merge să îți faci un set complet de analize.

Vei fi uimit la final de diferența majoră dintre primele și noile rezultate, mai ales dacă pornești de la multe kilograme, care vin la pachet cu multe probleme de sănătate.

Regimul disociat durează 7 zile. Trebuie să fii foarte responsabil, iar la final vei reuși să scapi de aproximativ 5 kilograme.

După 2 săptămâni o poți relua dacă simți nevoia, dar nu ignora această pauză. Și pentru final am păstrat categoriile: ziua fructelor, a orezului, a lactatelor, a sucurilor, a legumelor, a peștelui.

În ultima zi vei putea consuma câte puțin din fiecare grup, fără să întreci măsura.