RomaniAzi.net

Alimente și ceaiuri indicate pentru fierea leneșă

Știi că ai probleme cu fierea în momentul în care ai stări de vomă care durează de mai mult timp, când te doare foarte tare capul, când ți se face greață, sau când ai un disconfort abdominal.

Pentru a înlătura toate aceste situații deranjante este nevoie neapărată de un regim alimentar cât mai organizat. Fierea are o misiune foarte importantă în general pentru buna funcționare a organismului. Dacă aceasta nu mai funcționează așa cum trebuie sterile de rău se pot agrava foarte ușor.

Aceasta nu este altceva decât un lichid de culoare galbenă care este obținut datorită celulelor ficatului. Ea are de asemenea un rol foarte important pentru o digestie a alimentelor cât mai bună.

Fierea ajută în mod direct la emulsionarea grăsimilor. Dacă ai fost diagnosticat cu o fiere bolnavă, probabil știi deja că e nevoie să mănânci într-un anume fel.

Adică să renunți la alimentele grele care au de fapt menirea de a suprasolicita bila. Printre acestea se numără alimetele prăjite, ceapa, semințele, nucile, carnea foarte grasă și desigur produsele alimentare care au fost supuse procesării.

Din cauza tuturor acestor produse fierea are foarte mult de suferit și la un moment dat se poate agrava foarte mult și starea generală de sănătate. Pe de altă parte, cei cu fierea problematică ar trebui să pună foarte mare preț pe fructe și pe legume.

Și totuși, și în acest caz ei trebuie să fie atenți la alegerile alimentare pe care le fac. Dacă acesta este și cazul tău, uită de varză, de de vinete sau de roșii pentru că aceste alimente îți pot face probleme de sănătate.

Poți însă să mănânci morcovi, conopidă, cartofi, spanac și salată verde. De asemenea poți să alegi supele foarte slabe, carnea lipsită în general de grăsimi, produsele lactate te vor ajuta să scapi de cele mai urate simptome.

Aceste schimbări sunt cu atât mai necesare cu cât a fost descoperit și diagnosticul de pietre la fiere. Ca să scapi de senzația de greață poți să apelezi la fructele citrice pentru că ele au un conținut mare de vitamina C care poate opri această stare.

Printre altele mai sunt recomandate merele, perele sau prunele. Dacă vrei să ții crizele de fiere la distanță contează foarte mult să mesteci foarte încet și desigur să nu faci abuz la o singură masă.

Dar produsele alimentare potrivite nu sunt singurele pe care te poți baza. Sunt foarte recomandate și ceaiurile făcute din plantele naturale.

În primul rând acestea previn stările de rău și simptomele specifice problemelor cu fierea, iar în al doilea rând, dacă acestea deja s-au instalat în organism, aceste ceaiuri le pot ameliora.

Cel mai la îndemână ceai poate să fie cel făcut din mentă. Ca să îl pregătești vei avea nevoie de 1 linguriță de plantă și de o cană cu apă. Menta în general are efecte antiseptice, detoxifiante, antispastic, analgesic, tonic și revigorant și nu numai.

De asemenea mai poți folosi și rostopasca, sunătoarea, păpădia, coada șoricelului, ridichea neagră și multe alte plante sănătoase.

Dar nu uita, că indiferent de orice în asemenea situații vizita la un medic specialist este mai mult decât necesară.