RomaniAzi.net

Întrebuințările rozmarinului

Rozmarinul este una dintre plantele care sunt folosite pentru diferite tratamente de mii de ani. Chiar dacă timpul a trecut și s-au schimbat foarte multe în domeniul medical, această planta a reușit de fiecare data să-și demonstreze calități8le pe care nu și le-a pierdut.

Numele acestei plante are legătură directă nuața pe care o au florile ei. Acestea sunt albastre și în traducere înseamnă rouă marină. Folosind această planta oamenii își vindecau afecțiuni precum artrita, astmul, eczemele, problemele de ficat, pe cele de vezică biliară sau chiar pe cele de inimă.

De asemenea, rozmarinul este foarte bun și pentru recuperarea de după unele boli foarte grave. Poți să mai folosești această planta și în momentele în care simți că nu maid ai randament nici din punct de vedere fizic nici din punct de vedere intelectual.

Datorită rozmarinului te ei simți din nou energic și concentrate la activitățile tale zilnice. Îl poți folosi în diferite feluri. Cel mai simplu rămâne bucătăria pentru că îți poți prgăti preparate din carne sau chiar salate proaspete care vor fi în primul rând foarte aromate, dar și foarte sănătoase.

În plus, așa cum am mai menționat, rozmarinul este o planta foarte benefică pentru sănătatea inimii. Rozmarinul este cunoscut și pentru proprietățile sale antisclerotice, dar și pentru că scade nivelul de colesterol.

Rozmarinul este foarte recomandat mai ales bătrânilr care de obicei își revin mai greu după bolile mai grave. Poți să îți îmbunătățești circulația sangvină dar și funcționarea creierului dacă vei folosi rozmarinul. Poți să faci cu ajutorul lui un fel de ceai.

În 2 pahare cu apă clocotită pune o linguriță de roxmari ca să se opărească planta. Pune amestecul într-un termos iar după jumătate de oră filtrează conținutul.

Consumă din acest remediu câte o lingură pe zi, înainte de fiecare masa principală. De asemenea, rozmarinul mai este recomandat și pentru atunci când îți dorești să contribui la întinerirea celuelor pielii.

Această planta în primul rând hidratează pielea iar apoi ea este foarte eficientă în reducerea ridurilor, elimină și petele pe pe ten și îi oferă acestuia o culoare foarte uniformă.

Pentru a te bucura de beneficiile rozmarinului în acest sens e nevoie doar să consumi ceai și să îți speli fața cu un decoct făcut din această plantă.

Rozmarinul mai este foarte util și în reducerea durerilor de la nivelul articulațiilor. Așa că dacă suferi din cauza bolilor de articulații, de plămâni, de ulcer sau de răni, poți să folosești rozmarinul.

Dacă ai probleme de sănătate care ți-au afectat activitatea creierului poți să folosești același rozmarin. În acest fel se va schimba nivelul fluxului de sânge din creier. Datorită lui te vei mai bucura și de o memorie mult mai bună.

Când ești stresat, îți sare în ajutor această planta atât de versatilă. Acesta oprește hormonii stresului din a mai acționa în mod negative asupra întregului organism. În plus, rozmarinul te ajută să fii mai relaxat din toate puntele de vedere și chiar să ai o stare generală mult mai bună.

Există chiar o serie de studii că rozmarinul contribuie și pentru combaterea obezității.

Loading...