RomaniAzi.net

Oțet de mere – beneficii și utilizări

Chiar dadcă nu știai până acum sau doar ți se pare un mit, trebuie să știi că de fapt oțetul de mere este foarte util pentru tratarea diferitor boli, dintre cele mai diverse.

Ba chiar mai mult, dacă vrei să te convingi, să știi că din ce în ce mai mulți specialiti din domeniul medical și nu numai, recomandă spre consum o linguriță de oțet de mere înainte de a merge la somn.

În primul rând acesta este foarte util pentru diete, mai ales dacă vrei să pierzi câteva kilograme bune în plus. S-au făcut mai multe studii care au ajuns la o concluzie unică: obezitate, respectiv kilogramele în exces au o legătură direct cu absența unui somn liniștit și relaxant.

Foarte important mai este și faptul că fiind în această stare corpul nu mai este în stare să transforme în amidon spre exemplu pastele. O altă informație pe care trebuie să o cunoști dacă te îngrijorează mereu subiectul acesta, este că oțetul de mere reduce din pofta de mâncare.

Acest lucru este posibil datorită prezenței în compoziția oțetului a unei substanțe active, cunoscută și sub numele de pectină.

Substanța respectivă este responsabilă să transmită creierului anumite semnale, acesta la rândul său este satisfăcut din punct de vedere alimentar și așa, dispare și nevoia de a mânca în mod constant.

Dacă ești genul de persoană care nu se poate culca dacă nu mănâncă ceva, indiferent dacă este sau nu sănătos, poți să apelezi la oțetul de mere ca să elimini din viața ta acest obicei cu urmări destul de grave asupra sănătății, dar și asupra aspectului fizic.

Pur și simplu trebuie să amesteci lingurița de oțet cu puțină apă și să consume acel amestec cu jumătate de oră înainte de a te culca.

Trebuie să știi de la început că în general oțetul de mere are un gust mai acru. Dar acest lucru nu este unul deloc rău pentru că datorită acestui detaliu, aparent lipsit de valoare, poți să scapi de sughițul care nu dispare în niciun fel.

În acest caz trebuie să iei cât de repede poți o înghițitură mica de oțet. Și pentru momentele în care te doare gâtul poți să folosești iar oțetul de mere. Datorită compoziției pe care o are oțetul, acesta nu este deloc un mediu bun pentru dezvoltarea bacteriilor care infectează gâtul.

Începe să iei câte o linguriță de oțet de mere cu o oră înainte de a merge la somn. După o jumătate de oră poți să mai iei o altă linguriță. De asemenea, dacă ești foarte răcit și nu ai doar dureri de gât ci și nasul înfundat, tot cu oțet de poți trata.

De asemenea, oțetul de mere mai este bun și pentru alergiile de sezon. Dacă uneori te trezești și suferi din cauza durerilor sau a crampelor de picioare, te poți vindeca dacă folosești aceeași linguriță de oțet de mere.

Și pentru boli mai grave precum diabetul zaharat poți să folosești oțetul de mere pentru că acesta are proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Ca în atâtea cazuri, nu uita să ceri sfatul unui medic înainte de a utiliza oțetul de mere.