RomaniAzi.net

Afinele – opresc îmbătrânirea, vindecă diabetul zaharat și bolile rinichilor

Specialiștii au ajuns, după mai multe studii și cercetări, la concluzia că persoanele care consumă mai ales fructe închise la culoare, chiar spre negru se bucură de o serie importantă de avantaje.

Aceștia nu mai suferă din cauza bolilor hepatice, de cancer, de anemie, de osteoporoză, de boli de inimă, de cele degenerative, precum Alzheimer.

Acest lucru este posibil pentru că aceste fructe au un conținut ridicat de vitamina C, aproape tot complexul de vitamina B, care u în special un efect antiinflamator, antiîmbătrânire, antidiabetic.

Toate acestea funcționează și ca o foarte bună protecție împotriva formelor de cancer. Există de exemplu afinul care este un arbust foarte des întâlnit mai ales în zonele de munte. Acesta înflorește în perioada lunilor mai și iunie.

Are niște fructe de culoare bleumarin, brumate, sunt suculente, au un gust dulce – acrișor, și se coc în lunile iulie și august. După ce le vei consuma în mod regulat vei observa că acestea contribuie într-un mod pozitiv la întărirea sistemului imunitar.

În plus ele protejează rinichii și ficatul, de stomac. Mai curăță sângele, și într-un final ajută și la păstrarea unui creier functional pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Afinele sunt bogate în acizi organici sau în substanțe minerale ca fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc și nu numai. În plus ele mai conțin și alcool sau uleiuri esențiale și desigur multe vitamine. Dar nu numai fructele afi8nului sunt bune pentur sănătate.

La rândul lor, și frunzele au un effect pozitiv în prevenirea sau în tratarea mai multor boli, cum ar fi de exemplu diabetul zaharat. Singura condiție care trebuie respectată este să le culegi când încă nu au ajuns la maturitate.

Cât despre fructe, acestea pot fi consumate în stare congelată, mai ales că în acest fel le poți găsi pe parcursul întregului an prin magazine.

Din acestea se mai poate face și suc proaspăt, numai bun de consum. Dar foarte bună este și pulberea de afine, decoctul și fructele uscate. Și nu uita desigur de afinele proaspete în sezonul estival.

Diabeticilor li se recomandă să consume aceste fructe foarte des sub toate formele posibile. Spre exemplu ei pot găsi la plafar decoct din frunze sau din frunctele uscate.

Datorită acestor fructe, bolnavii își vor putea normaliza nivelul zahărului din sânge, dar își vor îmbunătăți și funcțiile mai multor organe vitale, cum ar fi de exemplu pancreasul.

Afinele mai sunt bune și pentru sănătatea ochilor. Ele mai sunt potrivite și pentru o memorie de durată și pentru concentrare.

Așa că elevii sau în general persoanele care studiază lucruri dificile des, le pot consuma chiar zilnic. Există chiar și un fel de miere de afine, care este specială din toate punctele de vedere, nu degeaba este și atât de scumpă.

Și în plus există foarte multe combinații alimentare care permit folosirea afinelor printre care foarte multe deserturi sau produsele lactate.

Acestea sunt atât de puternice încât nu își vor pierde din proprietățile caracteristice. Indiferent ce anume vrei să tratezi sau să previi, afinele reprezintă mereu o idee bună pe care o poți folosi sub foarte multe forme, tot anul.