RomaniAzi.net

Beneficiile acupuncturii

Acupunctura este un fel de medicină alternativă. Aceasta înseamnă introducerea unor ace în piele pentru ca o anumită afecțiune să nu mai fie atât de periculoasă.

Bineînțeles, aceasta vine din China și în funcție de zona în care este pacticată, aceasta are mai multe versuni sau particularități.

Știința însă spune că aceasta este doar o pseudo știință pentru că nu există baze prin care ea poate fi considerate o formă de medică în tot sensul cuvântului. De foarte multe, ori, mai ales pentru cei neinformați, acupunctura este periculoasă și chiar îngrozitoare.

Dar există exemple care ne ajută să nu ne temem de necunoscut. Mai ales că în realitate, acest procedeu nu este dureros. Această tehnică apărută acum multe sute de ani ne poate ajuta în foarte multe situații care au legătură cu starea noastră generală de sănătate.

Persoanele care au reușit să se vindece sau să își resolve probleme grave cu ajutorul acestei tehnici spun că aceasta poate fi considerată pe bună dreptate un miracol.

În antichitate mai ales, acupunctura era folosită pentru deblocarea energiilor din corp. Drept rezultat, organismul funcționa mult mai bine. Canalele în care se blochează energia devin agglomerate mai ales din cauza oboselii sau a stresului.

Principalul rol pe care acupunctura îl are este să reducă din stările de rău, dar și să amelioreze simptomele bolilor care afectează organismul. Într-un final, datorită acestei tehnici în general calitatea vieții se va schimba într-un sens pozitiv.

Acele folosite în timpul întregului proces de deblocare a energiilor nu vor fi deloc periculoase în niciun sens, nici pentru piele nici pentru boli care o pot afecta.

Ele vor fi introduse doar în zonele corpului în care se află mai mult grupuri de mervi, iar în acest fel organismul va răspunde pozitiv, fără să sufere vreun disconfort. După o perioadă, sistemul imunitar va începe să funcționeze mult mai bine, iar rănile rămase în urma înțepăturilor se vor vindeca.

Acestea sunt cele mai noi concluzii la care s-a ajuns în urma ultimelor cercetări care au avut loc asupra subiectului pe care îl reprezintă acupunctura. Acupunctura este o varintă bună dacă vrei să îți tratezi durerile de cap sau dacă vrei să îți deblochezi sinusurile.

Și nu vorbim aici despre variantele ușoare ci anume despre durerile cronice. În plus această tehnică atât de veche și totuși atât de eficientă poate ameliora și alergiile, anxietatea, depresia, insomnia, hipertensiunea și chiar accidentele vasculare cerebrale.

De asemenea, se mai consider că tot acupunctura este de folos în situații precum obezitatea, durerile abdominale, acneea, infertilitate, diabet sau dependența de alcool.

Nu există dovezi clare care să poată afirma cu certitudine că această tehnică este un adevărat miracol, și cu toate acestea oamenii simpli își pun bazele în acupunctură și din fericire, ea funcționează.

Chiar dacă despre această știință se cunoaște de mii de ani, totuși inclusiv în zilele noastre, aceasta mai prezintă multe mistere.

Această tehnică este potrivită pentru oricine și nu are restricții, dar dacă ești încă temător poți purta o discuție cu un medic specialist pentru mai multe detalii.

Loading...