RomaniAzi.net

Proprietățile plantei aloe vera

Despre această plantă specială se cunoștea încă de pe timpul egiptenilor antici, atunci când se considera că aceasta are puteri vindecătoare. Apoi, vestea despre despre efectele plantei a ajuns până în Africa de Sud. Aloe vera are calități curprinzătoare atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe.

Frunzele ei sunt cărnoase și albicioase și ascund un gel care hidratează din abundență. În plus, acesta contribuie la regenerarea celulelor pielii. Și desigur, are o serie importantă de proprietăți antibacteriene și cicatrizante. Printre altele, gelul de aloe vera are foarte multe elemente nutritive.

El se folosește spre exemplu pentru tratarea arsurilor și a înțepăturilor de insecte pentru că are un efect calmant. De asemenea, este foarte bun pentru tratarea bolilor care afectează organele genitale cum ar fi herpesul.

Cei care suferă din cauza psoriazisului se pot baza și ei pe gelul din aloe vera. Mai este de folos și pentru persoanele care au pielea în general sensibilă sau epiderma afectată.

Aloe vera mai este folosită foarte mult și pentru cicatrizarea rapidă și nedureroasă a rănilor externe. În cazul apariției eczemelor se pot face comprese cu aloe vera, până când va dispărea problema cu totul.

La fel de eficient este și în cazul urticariilor. Cei care suferă de exemplu din cauza micozei unghiei pot să își tamponeze zona afectată cu gel de aloe vera. Tot prin tamponarea zonei nasului poți scăpa și de rinită. Taie o bucată de frunză de aloe proaspătă de mai multe ori pe zi.

Datorită acțiunii acestei plante mucusul își va opri curgerea și în același timă nările nu vor mai fi înfundate. Când știi că suferi de astm și ai des crize poți să aplici pe piept comprese cu aloe vera. Acestea vor oferă un effect calmant într-un timp scurt.

Aceeași pași îi poți urma și dacă ai afte. Boli ale cavității bucale precum gingivita se pt trata cu ajutorul spălăturilor cu suc din aloe vera.

Trebuie să faci gargară cu suc de aloe dacă ai fost diagnosticat cu micoză bucală. Acest tratament poate dura cel mult o săptămână iar gargara se poate repeta chiar de mai multe ori pe zi.

Pe lângă toate aceste efecte pozitive, aloe vera este foarte importantă și benefică și pentru uzul intern. Această stimulează foarte bine sistemul imunitar. Pentru a ajunge la un sistem imunitar sănătos e nevoie de o cură ținută pe parcursul a 30 de zile cu 2 capsule pe zi.

În cazul arsurilor gastrice foarte util este gelul de aloe, mai exact câte 2 linguri în fiecare zi, până când vei scăpa de senzația neplăcută de arsură. Dacă ești în general o persoană alergică poți să folosești sucul de aloe vera pe o perioadă chiar mai lungă decât alergia în sine, pentru a te asigura că nu revine alergia.

Chiar și pentru persoanele anemice este recomandat sucul de aloe vera. Este la fel de bună și pentru constipație, diaree sau probleme diuretice.

S-au făcut studii care au concluzionat că aloe vera este perfecta în lupta contra cancerului pentru că aceasta distruge celulele bolnave deja.