RomaniAzi.net

Manifestările alergiilor la metale

Alergiile pe care le dezvoltăm din cauza metalelor au cel mai des legătură cu dermatita alergică de contact.

Nichelul este principala sursă pentru aceste alergii. Acesta este o parte de bază în fabricarea multor bijuterii.

Și mai mult folosit este în cazul bijuteriilor mai ieftine, care la final sunt doar placate cu aur sau cu argint. Rolul acestui metal este de a da strălucire bijuteriilor sau de a le face mai rezistente.

Așa că, reacțiile alergice nu au o legătură propriu zisă cu aurul sau cu argintul, ci doar cu nichelul. Când apare dermatita, aceasta este mai evidentă anume în locurile în care nichelul are o concentrație mai mare.

Este vorba în special de lobii urechilor, degetele sau gâtul, din cauza cerceilor, a inelelor și respectiv din cauza colierelor. Zonele respective se pot înroși, pot să mai apară mici umflături sau chiar bășici.

Însă nu întotdeauna alergiile apar în urma reacțiilor la diferite bijuterii. Erupțiile după purtarea unor bijuterii pot să aibă la bază și alte cauze. Deermatita de contact poate apărea în urma transpirației, sau în urma frecării hainelor de piele.

Cel mai des sunt expuse acestui risc persoanele care au în general pielea sensibilă. În zona iritată poate să apară chiar psoriazisul.

De asemenea și un piercing poate să creeze diferite afecțiuni în zona în care acesta este montat. În cele mai multe dintre cazuri erupția cutanată poate să apară în următoarele 12 – 48 de ore de la înlăturarea bijuteriei.

Ea poate dura în jur de 2 săptămâni și are următoarele simptome: erupție, urticarie, prurit, secreii nazale, strănut, respirație dificilă sau șuierătoare, ochii apoși și altele.
Dacă nu te vei trata, vei observa în timp, că în zona afectată pielea va fi mai închisă la culoare. În situațiile mai grave, această erupție se poate răspândi și în alte zone de pe piele.

Este agravată în special de transpirație, fie că este sau nu, abundentă.

Din fericire, mai ales medicii, mai ales cei pricepuți, pot să își dea seama că au de a face cu o alergie provocată de nichel imediat ce se uită la culoarea și la starea pielii.

Există de asemenea și un test rapid. Îți va pune pe piele nivhel și alți alergeni pe care îi va acoperi cu niște plasturi.

Dacă ești alergic, în 48 de ore pielea în zona cu plasturi se va irita. Pentru a ușura întreaga situație, poți să eviți pentru început contactul cu metalele care conțin nichel.

Apoi, foarte utile sunt pastilele administrate intern și creme applicate pe zona cu pricina. De asemenea, alimentele ce conțnichel. in mult fier te pot ajuta să elimini efectele negative ale nichelului.

Foarte important este să excluzi din alimentație produsele are conțin nichel, cum ar fi nucile, alunele sau ciocolata.

Evită și obicetele care conțin nichel. Printre acestea se numără: bijuteriile, piercingurile, ceasurile care au curea, piesele vestimentare cu fermoar sau capse, ramele de ochelari, monedele, cheile și chiar țigările electronice.

Atunci când vrei să îți cumperi o bijuterie care îți place în mod special, dar despre care nu știi exact ce conține, cel mai bine ar fi să întregi consultanții din magazinele autorizate.