RomaniAzi.net

Beneficiile ibuprofenului

Chiar dacă pare incredibil, oamenii de știință au făcut această descoperire: o pastilă care are proprietatea de a prelungi viața cu aporoximativ 12 ani. Surpriza adevărată este că vorbim despre o pastilă pe care o folosim cu toții destul de des, mai exact ne referim la ibuprofen.

Se vehiculează această idee pentru că în urma unor experimente asupra ciupercilor, a viermilor și a muștelor ibuprofenul a reușit să prelungească viața acestor organisme cu până la 15%.

Echivalat în anii trăiți de oameni, acest lucru înseamnă 12 ani. S-a mai dovedit că anii adaugați vor fi de calitate, sănătoși și activi.

Cercetătorii se pot gândi liniști la soluții în acest sens pentru că momentan, ibuprofenul este sigur pentru sănătate șipentru problemele de sănătate pe care le tratează.

Printre acestea se numără durerile de cap, durerile resimțite la nivelul articulațiilor, răcelile și mai multe tipuri de inflamații. În această perioadă specialiștii cercetează cum anume acționează asupra procesului de îmbătrânire al organismului.

Este foarte probabil ca acest lucru să fie în legătură direct cu produsele alimentare ce conțin triptofan cum sunt ouăle, ciocolata sau carnea de curcan. Organizația Mondială a Sănătății a decis că ibuprofenul este necesar pentru un sistem medical foarte bine asigurat.

Produsele medicale ce conțin ibuprofen se găsesc în foarte multe dintre farmacii. Avantajul acestui medicament este că acesta se găsește în variante specifice pentru adulți, dar și pentru copii.

În momentul în care ai o rană sau suferi de o anumită boală, ibuprofenul împiedică organismul să producă o cantitatea prea mare de prostaglandine. Acestea sunt substanțe chimice naturale pe care le eliberează de obicei organismul în momentul în care este afectat de o boală.

Atunci nervii din zonele respective devin foarte sensibili în cazul durerii și în acest fel, organismul își dă seama că se întâmplă ceva rău. Spre exemplu dacă atingi direct lama ascuțită a unui cuțit nervii transmit informații spre creier ca să îți retragi mâna din acel loc.

Într-o altă ordine de idei, aceste substanțe sunt responsabile pentru inflamarea țesuturilor. Așa se explică de ce atunci când suntem răciți ni se înfundă nasul și ni se umflă gâtul.

Dar ibuprofenul acționează exact asupra durerii și împiedică aceste substanțe să acționeze. În acest fel, este redusă durerea, dar și inflamația. Chiar dacă în general ibuprofenul are o serie de avantaje, totuși acesta are și câteva precauții foarte importante.

Spre exemplu, cel mai bine este să nu folosești pastilele dintr-un ambalaj deteriorat.

Persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, gastro – instestinale sau renale, cel mai bine ar fi să meargă la medic pentru un tratament ales atent, fără ibuprofen. Același sfat este recomandat și pentru cei care suferă din cauza afecțiunilor sistemului respirator, precum este astmul.

Trebuie să știi care sunt medicamentele la care ești alergic, pentru că printre acestea se poate afla ibuprofenul sau alte substanțe din care este compus.

În cazul în care o femeie însărcinată crede că ar putea folosi pentru o boală banală acest medicament, cel mai bine este totuși să ceară sfatul medicului care îi supraveghează sarcina.

Indifierent de afecțiunea pe care vrei să o tratezi, nu depăși doza și termenul recomandat.