RomaniAzi.net

Beneficiile stafidelor – pot detoxifia ficatul

Ficatul ste unul dintre cele mai importante organe interne de care depind în general zeci de acțiuni în organism, de aceea grija pentru acesta trebuie să fie sporită.

În acest sens, detoxifierile ficatului sunt mai mult decât recomandate. Trebuie doar să știm cum anume să le facem pentru a obține doar avantaje și fără a agresa în vreun fel organismul.

Printre foarte multe funcții pe care le are ficatul acesta este responsabil pentru eliminarea multor toxine din organism. Pentru a-ți curăța ficatul complet și sigur pentru sănătatea de mai departe ți-am pregătit o rețetă foarte bună și ușoară.

Ai nevoie doar de 2 ingrediente stafide negre și apă și de 2 zile pentru a te bucura de rezultate. O mână de stafide e suficientă. Spală-le foarte bine apoi pune-le la fiert în 3 pahare de apă pentru câteva minute. După aceea depozitează-le într-un vas și lasă-le acolo până a doua zi.

Mănâncă-le timp de 2 zile înainte de micul dejun. Pentru rezultate și mai bune continua acest tratament până la 7 zile. Stafidele reprezintă varianta perfectă și ieftină pentru detoxifierea sănătoasă a ficatului, așa că nu riști nimic dacă o testezi.

De obicei ele sunt folosite mai ales la pregătirea prăjiturilor, dar chiar dacă stafidele nu sunt foarte frumoase sunt mult mai sănătoase decât dulciurile așa că le poți înlocui cu succes.

Sunt foarte bune pentru digestie, pentru constipație, dar au și mai multe utilizări. Ele sunt ca un fel de pansament pentru stomac.

Pentru că au foarte multe fibre, ele sunt recomandate și pentru un transit intestinal bun. Așa se face că stafidele ajută la detoxifierea organismului.
De asemenea, stafidele reduc și din aciditatea care se resimte în organism. În stafide găsim foarte mult potasiu sau magneziu.

Aceste substanțe contribuie la reducerea acidității dar și la eliminarea substanțelor toxice care se găsesc în organism. În acest felt e poți proteja de boli ca artrita, guta, pietrele la rinichi,sau chiar boli de inimă. În cazul în care ești anemic, tot stafidele te pot ajuta.

Acest lucru este posibil datorită conținutului de fier și de vitamina B, aproape tot complexul său. În același timp, cuprul contribuie la producerea de celule roșii.

Datorită acestui proces, circula mai bine sângele și în general organelle funcționează mult mai bine. Anumiți antioxidanți din stafide, precum catehina, protejează organismul de acțiuea devastatoare a radicalilor liberi.

În cazul în care suferi din cauza infecțiilor te vei putea trata cu ajutorul stafidelor. Ele distrug virușii și bacteriile, mai ales în cazul în care ești răcit. Și într-un final, după ce boala trece, stafidele întăresc sistemul imunitar. Elem ai sunt recomandate și pentru un libido crescut.

Pentru o vedere mai bună, tot stafidele te pot ajuta, datorită antioxidanților pe care acestea îi conțin. De asemenea, în acest caz, foarte importante sunt vitamina A și betacarotenul.

Stafidele mai conțin și acizi care le ajută să protejeze dinții de carii. În plus, ele mai conțin și calciu, despre care știm deja cât de important este pentru sănătatea dinților.

Și dacă am pomenit de calciu, stafidele ajută la întărirea sistemului osos.