RomaniAzi.net

Apa de trandafiri sau cojile fructelor – tratamente de frumusețe folosite de turcoaice

Despre turcoaice se spune încă din cele mai vechi timpuri cum că ar fi ca niște prințese ale Orientului. Acestea au pomeții înalți, pielea albă, forme generoase. În plus trăsăturile lor fizice deosebite sunt completate perfect de cele psihice, cum ar fi personalitatea puternică și în același timp senzuală.

Nicio turcoaică nu a fost mulțumită în totalitate de cum timpul își punea amprenta asupra chipului său așa că în consecință, fiecare femeie din Orient a reușit să-și creeze propriile rețete de înfrumusețare.

Noi am aruncat o privire prin produsele lor de îngrijire și am descoperit niște lucruri interesante pe care merită toate femeile să le pună în aplicare. Doar așa vei reuși să te bucuri cu adevărat de combinația: darul de la Mama Natură și ingeniozitatea fără margini a femeii.

Spre exemplu, în Turcia este foarte des folosită apa de trandafiri. Datorită ei turcoaicele se bucură de pielea aceea perfect întinsă și catifelată. Dacă vrei și tu să faci parte din această categorie, tot ce trebuie să faci este să dai cu puțină apă de trandafiri pe față în fiecare dimineață.

Ca să îți ușurezi misiunea poți folosi un recipient care are ppulverizator. Vei observa într-un timp scurt cum pielea va deveni mai strălucitoare și chiar mai tonifiată. Pentru a pregăti în condiții de casă această apă va fi nevoie să pui la macerat o mână cu petale de trandafiri, în jumătate de pahar cu apă.

După ce vei lăsa peste noapte compoziția, dimineața filtrează lichidul. Într-un alt vas, peste o altă mână de flori toarnă jumătate de pahar cu apă clocotită.

Timp de 20 de minute lasă-le să stea la infuzat, apoi fitrează și acest amestec. La final amestecă cele 2 ape pentru a obține apa de trandafiri. O poți pune la frigider, dar ai grijă să nu o folosești mai mult de trei zile pentru că mai apoi nu este eficientă pentru tenul tău.

În plus, un alt truc pe care turcoaicele l-au făcut public este cel al cojilor de fructe. Acestea, după ce mănâncă fructe, nu aruncă aproape niciodată cojile lor ci le folosesc fix pentru îngrijirea tenului.

Turcoaicele pur și simplu își masează pielea cu partea interioară a cojilor de la fructele lor preferate. În așa fel vei reuși să îți alimentezi pielea cu vitamine și să o exfolilezi de celulele moarte și nu numai.

Poți să folosești cojile de banană, de portocală, de avocado, de lămâie, de grapefruit, de măr, de gutui sau orice alt fruct ai la îndemână.

Dacă ești interest măcar puțin de cultura și de viața din Turcia știi că acolo se face un iaurt delicios. Așa cum este firesc, cel mai des îl putem întâlni în bucătăria locală, dar și printre produsele de îngrijire ale femeilor din Turcia.

Ele amestecă puțin iaurt cu suc de lămâie. Apoi își aplică pe față sai chiar și pe corp această combinație. Datorită acestei compoziție femeile din Turcia se bucură de o piele în primul rând hidratată și apoi mult mai tănără, raportat la vârsta reală.

Nu pierzi nimic dacă încerci aceste sfaturi chiar pe pielea ta.