RomaniAzi.net

Soluții de casă pentru spălarea geamurilor

Chiar dacă facem curățenie în fiecare săptămână, totuși în anumite perioade ajungem să facem ordine și în unele zone ale casei pe care de regulă le neglijăm.

Acesta este și cazul geamurilor. Pe acestea nu le curățăm în fiecare săptămână pentru că este în primul rând obositor și apoi pentru că produsele necesare pentru curățarea lor sunt destul de costisitoare.

Dar astăzi îți vom prezenta o rețetă foarte simplă care te poate ajuta să ai geamurile strălucitoare cu un minim de efort și la final să mai rămâi și cu bani.

Acest lucru este posibil pentru că vei folosi în special produse pe care le ai deja în casă. Așadar, dacă vrei ca munca ta să dureze pentru o perioadă cât mai lungă de timp poți să folosești amoniacul.

Pur și simplu combină amoniacul cu lichidul pe care-l folosești în general pentru spălarea vaselor. Datorită acestei compoziții pe geam se va depune un fel de strat protector împotriva murdăriei.

Amestecă într-un litru de apă un pahar cu amoniac și tot atât de mult lichid de vase. Agită bine vasul și apoi înmoaie în această soluție laveta cu care vei șterge geamurile. Cei care au în casă copii mici au automat și urme de degețele pe geamuri. Acestea se pot scoate cu ajutorul alcoolului etilic.

Pur și simplu amestecă puțin alcool cu apă obișnuită. Dacă vrei ca după acest procedeu geamurile tale să aibă un miros frumos poți să mai adaugi în acest amestec și câteva picături de uleiuri esențiale.

Parte bună în acest caz este că la final nu va fi nevoie de clătire sau o altă curățare a geamului. Geamurile care au fost ignorate pentru mai mult timp, adună desigur pete care nu ies chiar atât de ușor.

Din fericire ele pot fi scoase cu ajutorul banalului cartof. Taie un cartof crud și freacă cu acesta zona cu pricina. Așteaptă ca urmele lăsate de cartof să se usuce și apoi șterge sticla geamului cu o combinație dintre alcool sanitar și apă obișnuită.

Dacă ai geamul din bucătărie sau din baie foarte aproape de chiuvetă vei observa că acesta în unele cazuri poate să aibă diferite pete de calcar.

Le înlături cu ajutorul oțetului alb. Diluează jumătate de litru de oțet într-unul de apă. Mută compoziția într-un recipient cu pulverizator, iar apoi șterge urmele cu ajutorul unei cârpe ce nu lasă deloc scame.

Geamurile necurățate de mai mult timp pot să aibă inclusive un aspect mat, chiar dacă la început geamul nu era astfel. Așa se întâmplă mai ales cu geamul de la balcon, baie sau cu cel de la bucătărie, din cauza amestecului de praf cu abur sau după caz, din cauza grăsimii.

Aceste pete vor dispărea în urma utilizării sării mai grunjoase. Pregătește doar un amestec de sare, apă și oțet alb și după aceea freacă zona cu pricina cu un bureze un pic mai dur.

O altă problem a geamurilor sunt și insectile care se lovesc de sticlă și lasă urme. Pentru această situație poți folosi uleiul din busuioc. Amestecă trei picături cu puțin oțet alb ca să cureți geamurile de murdăria lăsată de insecte.