RomaniAzi.net

Metode utile de a ne antrena memoria

Vi se întâmplă des în ultima perioadă să uitați lucruri importante, așa că preferați să vă notați pe o hârtie? Vinovat este stresul, însă ar trebui să luați în calcul și câteva modalități de a vă ține memoria mereu tânără. Iată câteva sfaturi care vă sunt de mare folos.

Nu uitați de vitamine!
Dacă ați observt că o ușoară deterioare a memoriei, primul lucru cu care trebuie să începeți este să vă revizuiți dieta. Nu mânca lucruri care conțin multă sare și colesterol, pentru că fac rău neuronilor. De asemenea, nu uitați niciodată să luați vitamine, minerale și oligoelemente, ca să nu aveți eșecuri.

Optați pentru fructele, întrucât accelerează procesul de procesare a elementelor de organism și consumați pâine de secară, bogată în vitamina B. De asemenea, iodul și fosforul îl puteți găsi în cantități mari în pește sau fructe de mare.

Citiți cât mai mult
Pentru îmbunătățirea activității creierului, citiți cât mai mult posibil, faceți integrame sau jocuri intelectuale. În plus, pentru conservarea memoriei și buna funcționare a creierului, trebuie să dormiți cel puțin opt ore pe noapte.

Mananca sanatos
O dieta bogata in fibre si peste iti poate imbunatati capacitatea de concentrare. Capsunile contin antioxidanti care iti pastreaza creierul sanatos, iar un pahar de vin rosu pe zi sau o bucatica de ciocolata ajuta inima sa functioneze bine si, implicit, sa pompeze catre creier oxigenul de care acesta are nevoie.

Practica exercitii de relaxare
Tehnicile de relaxare si de meditatie iti ofera prilejul sa iti golesti mintea de problemele zilnice si, in plus, practicate in mod constant, cresc puterea de memorare, creativitatea si capacitatea de concentrare.

Ai grija de igiena orala
Sanatatea orala se afla in stransa legatura cu cea a creierului, conform unei echipe britanice de psihiatri si dentisti.

Dupa ce au studiat mii de subiecti cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani, cercetatorii au descoperit ca gingivita si bolile cavitatii orale sunt asociate cu o functionare cognitiva defectuoasa pe parcursul intregii vieti de adult si nu doar a varstei inaintate.

Un nou hobby vă poate dezvolta memoria, spun specialiștii. Astfel, puteți învăța să tricotați, să faceți cursuri de dans sau anumite teste psihologice, care vă vor face să vă cunoașteți pe dumneavoastră, dar și pe ceilalți.

Sursa