RomaniAzi.net

O cheamă Marijuana Pepsi și este doctor! A suferit din cauza numelui ei, dar l-a păstrat, dintr-un motiv incredibil. „Mama habar n-a avut că mi-a făcut un cadou”

O femeie în vârstă de 46 de ani din Statele Unite ale Americii a primit un nume neobișnuit la naștere – Marijuana Pepsi Vandyck. După ce și-a primit diploma de doctor, ea a explicat motivul pentru care și-a păstrat acest nume, deși a avut de suferit din cauza lui.

Marijuana Pepsi Vandyck, care a devenit, în luna mai, doctor în „higher education leadership” la Universitatea Cardinal Stritch din Wisconsin, a spus că îi este chiar recunoscătoare mamei ei pentru acest nume.

Femeia, căsătorită și mamă a doi copii, susține că, deși a fost ridiculizată de-a lungul timpului pentru numele ei, l-a păstrat, deoarece a vrut să demonstreze că depășirea obstacolelor este posibilă.

„Am crescut și am făcut ca numele meu să nu mai sune ridicol, deoarece sunt o femeie puternică. A trebuit să fiu puternică de-a lungul vieții”, a spus ea.

La vârsta de 15 ani, Marijuana Pepsi Vandyck și-a părăsit căminul lipsit de stabilitate, a absolvit liceul și apoi și-a continuat studiile. Și-a propus de timpuriu să obțină o diplomă de doctorat.

Ea a povestit că de-a lungul timpului, colegii au râs de numele ei, iar profesorii și ulterior angajatorii au încercat să o determine să îl schimbe, dar ea a refuzat să facă acest lucru.

„Oamenii au făcut din țânțar armăsar pe această temă”, a mai spus ea, precizând că nu a fumat niciodată marijuana și nu obișnuiește să bea Pepsi.

De altfel, Marijuana Pepsi Vandyck și-a scris lucrarea de doctorat fiind inspirată de experiența pe care a trăit-o din cauza sau datorită numelui ei. „Nume de culoare în clase albe: Comportamentul profesorului și percepțiile elevilor sau studenților” a fost titlul lucrării ei.

Marijuana Pepsi Vandyck a spus că pentru această lucrare a intervievat tineri care au trăit experiențe similare, generate de numele pe care le-au primit la naștere.

Loading...