RomaniAzi.net

Criticată pentru felul în care arată în costum de baie, o australiancă a reușit să devină idolul a mii de femei. Iată ce a făcut aceasta!

Samantha Hillman e una dintre milioanele de femei din lume care e departe de felul în care arată modelele din revistele glossy. Are multe kilograme în plus și știe asta. Însă e sătulă să mai fie stigmatizată și a demarat o campanie menită să ajute femeile să se simtă bine în propria piele, inclusiv în costumul de baie.

În urmă cu ceva vreme, Samantha a mers la piscină, în timpul unei vacanțe. S-a simțit extrem de jignită, umilită, auzind comentariile răutacioase făcute de două femei legat de felul în care arăta și de ‘tupeul’ ei de a apărea la piscină. A șovăit câteva minute, dar apoi a ales să nu dea bir cu fugiții, ci să meargă dreaptă înainte și să se bucure de apă, așa cum își propusese.

Iar povestea a inspirat-o să scrie pe blog  despre provocarea de care se lovesc femeile mai plinuțe, atunci când trebuie să se dezbrace la plajă. Și despre faptul că multe refuză să intre în piscină, preferând să nu se ridice de pe șezlog, sau să stea așezate în nisip, cu copiii, încercând să devină invizibile.

 

Femeia de 38 de ani a vrut să devină o portavoce pentru adolescentele care nu pot arăta precum prietenele lor, pentru proaspetele mămici, pentru femeile care s-au îngrășat din cauza medicamentelor pe care le iau (inclusiv pentru cancer, anxietate sau depresie), nevoite să-și pună la plajă tricouri care să acopere cât mai mult și pantaloni scurți.

Bineînțeles că nu toate comentariile primite au fost flatante la adresa sa. De departe cel mai dur a fost unul dezvăluit chiar de Samantha pe blog: ‘Soțul tău sigur este rușinat să fie cu un elefant așa de mare ca tine…’.

Fără să se descurajeze, Samantha a lansat o provocare pe blog, rugând femeile din toată lumea să-i trimită fotografii cu ele în costum de baie, pentru ca lumea să vadă realitatea, nu doar fantasma promovată de reviste. Iar femeile au răspuns în număr neașteptat de mare, trimițând imagini cu ele în speranța că, la un moment dat, mentalitatea celor mulți se va schimba.