RomaniAzi.net

Ajunsese pe drumuri cu cei doi copii, nu-și mai putea plăti chiria, s-a dus la proprietar și l-a implorat, dar el i-a cerut în schimb ceva care a lăsat-o fără cuvinte și fără lacrimi! Ce s-a întâmplat apoi între ei nu-și putea imagina nimeni: ,,Mi-a cerut să îmi…”

Deși poate nu crezi în îngeri sau în super-oameni, un lucru nu poate fi negat este acela că mai există și îngeri păzitori pe această lume. Îngeri păzitori care nu au aripi, ci sunt oameni simpli.

Pearl Zambrano și-a găsit îngerul ei păzitor în persoana proprietarului apartamentului în care locuia, cel căruia trebuia să-i plătească chiria. La un moment dat nu avea bani, și atunci proprietarul i-a făcut o ofertă care a lăsat-o fără cuvinte, fără vorbe, fără lacrimi…

Femeia își pierduse slujba și nu avea casă, nu și-a putut găsi un nou serviciu foarte repede și avea cu adevărat nevoie de ajutor. Situația era cu atât mai dificilă cu cât își creștea singură cei doi copii. Era o mamă singură, își creștea fiul și fiica de una singură și nu avea cui să ceară ajutor.

Era ziua ei când și-a întâlnit din întâmplare fostul proprietar, Rafael Trevino. El a fost foarte bun și i-a oferit un loc unde putea să stea. Pe de altă parte, femeia l-a nominalizat pe Trevino pentru un concurs de fapte bune, iar fără ca el să știe, a câștigat 400 de dolari. Pearl a făcut asta fiindcă nu avea bani să-i plătească chirie.

Ea s-a oferit să i-o plătească în rate, dar el a refuzat, pentru că voia altceva de la ea. Bărbatul voia să fie plătit într-un mod mai straniu: voia să o vadă pe mamă terminându-și studiile. Trevino era mereu gata să-i ajute pe alții din cauza tatălui său, care făcea același lucru, iar fiul dorea să îi calce pe urme, la numai 26 de ani.

Se pare că acest tânăr de 26 de ani lucrează el 16 ore pe zi doar pentru a se asigura că chiriașii lui nu întârzie cu plata, motivul este spus chiar de el: ,,Dacă nu îi ajutăm pe oamenii din jurul nostru, dacă nu ne ajutăm între noi, în ce fel de lume vom trăi de acum încolo?”

Dacă nici el nu e un înger pe pământ, atunci nu știu cine mai e. Dacă toată lumea ar semăna puțin mai mult cu el, lumea în care trăim s-ar schimba complet.